Geplaatst op Geef een reactie

Kruissteekjes zetten, een dagelijkse bezigheid

Steek voor steek groeit het project: Fill it Up, mijn randjes en motieven in rood, wit, grijs en zwart. Blokje na blokje, randje na randje wordt ‘gevuld’, willekeurig geplaatst waardoor er soms kleine lege vlakken ontstaan. Die worden later wel opgevuld, met stukjes uit de reeds geplaatste motieven.

De patronen worden als .pdf via mijn facebook groep ‘Sylvia Borduren’ – bij Bestanden – doorgegeven: gratis voor leden van deze groep. Velen zijn al bezig, zoals je daar af en toe via geplaatste foto’s kunt zien.


Voor degenen die met dezelfde kleuren willen werken, hebben we pakketjes gemaakt van de gebruikte XXborduurgarens in rood, grijs en zwart, elk 1 strengetje: handig dat je alle kleuren bij elkaar hebt. Je kunt het meerdere keren bestellen, of apart de kleuren via de XXborduurgarens zelf bestellen, zoveel als je wilt. De voorraad wordt regelmatig bijgevuld.

Je vindt het bij Borduren – XXborduurgarens – 11Strengetjes XXborduurgaren rood/grijs/zwart – Fill it Up originele kleuren.


Het borduren gaat met XXborduurgaren: een geweldig materiaal, 100% naaigaren/polyester van goede kwaliteit. En qua prijs heel gunstig: slechts € 0,50 per strengetje. Zo is borduren tenminste weer betaalbaar: zeker bij grote projecten zoals Fill it Up of ‘Patchwork in Kruissteek’ (PinK), waar deelneemsters via basispakketten elke maand hun patronen/aanwijzingen voor krijgen.

Inmiddels zijn we bij PinK al met de 21e maand bezig: maar je kunt altijd nog deelnemen door Basispakket 1 te bestellen. Je krijg dan alles met terugwerkende kracht via e-mail aan patronen/aanwijzingen, en vanaf de 1e van elke maand per maand al het nieuws.


Sommige borduursters twijfelen om met XXborduurgaren te werken (klik op de groene link om direct naar de 447 strengetjes te gaan – we hebben ze allemaal op voorraad): ze zijn jarenlang andere merken gewend. Zelf ben ik een paar jaar geleden dit garen tegen gekomen, en na veel proeflapjes tot de conclusie gekomen dat het geweldig werkt, geen probleem dat het polyester is. Het is ook 6-draads, ca. 8 meter per strengetje: hetzelfde dus ter vergelijking met andere merken. Maar nu kun je voor een groot project waar veel borduurgaren voor nodig is tenminste lekker doorgaan: voor de prijs hoef je het niet te laten! En dat is in deze tijd, voor iedere borduursters, fijn om te weten, toch?

 

Sylvia

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *