Geplaatst op 6 Reacties

Hortensia’s, vlinders, ornamenten en een bijzondere rand: een nieuw borduurproject komt er aan.

* Het glinstert je tegemoet – metaalgarens
* Het sprankelt en straalt – kralen
* Het wordt kleurrijk en bijzonder – zijdegarens

* Het wordt stukje voor stukje onthuld tijdens het project (een mystery tot het einde)
* Het is fijn als je borduur-ervaring hebt, want er komen kruissteken, kwart kruissteken en bijzondere
steken in voor
* Er komt een totaalpakket – via aanschaf ben je deelneemster en krijg je (net als bij Patchwork in
Kruissteek) patronen en aanwijzingen via je e-mail toegestuurd
* Een speciale borduurgroep wordt hiervoor bij FaceBook opgericht, om tutorials op te zetten en ervaringen met elkaar te delen


De Merken/speciale losse artikelen kun je in deze webshop vinden: de collectie wordt binnenkort uitgebreid om ook de bij dit nieuwe project gebruikte materialen apart te kunnen bestellen.

WAAROM DIT ONTWERP?
Omdat er veel vraag is naar een speciaal project waar je vanalles in kunt verwerken, ben ik bezig met het ontwerpen van een uniek borduurwerk. Dat vergt even tijd, ook om de benodigde materialen binnen te krijgen (leveringen vanuit de US komen nog steeds (soms sterk) vertraagd binnen. Allereerst heb ik veel diverse kleuren en soorten besteld: dat laat ik komen en ga daaruit kiezen wat er in dit project verwerkt wordt. Vol verwachting kijk ik uit naar de eerste levering, zodat ik met de échte materialen aan de slag kan gaan (als het goed is wordt er vanmiddag door de pakketdienst aangebeld en kan ik met uitpakken beginnen!).

HOE GAAT ALLES IN Z’N WERK?
Ontwerpen kost veel tijd: ik schets en teken alles op ruitjespapier – dus niet via een computer – omdat ik ‘dicht’ bij het ontwerp wil staan. Via het inkleuren van delen van de getekende vormen verschijnt er een beeld, krijgt alles vorm en heb ik meer inzicht in hoe het gaat worden. Uitvlakken, opnieuw tekenen – gaan slapen en midden in de nacht wakker worden en inééns weten wat je in ‘die hoek’ wil tekenen -, losse onderdelen op ander ruitjespapier tekenen en uitknippen, op groot vel leggen, kijken hoe de verdeling is… al doende groeit het ontwerp en krijgt iedere kleur z’n plekje. Nog even dit toevoegen, nog even die lijn corrigeren, en dan staat het geheel op ruitjespapier.

En dán pas gaat alles naar de computer om lijntje voor lijntje in een basisontwerp te zetten. Het inkleuren komt pas als ik de steekjes ga zetten met garens en kralen. Terwijl ik dat doe kleur ik een kopie in, en gaat alles weer naar de computer om symbolen in de vakjes te zetten. Dan volgt de controle: minuscule foutjes worden verwijderd, eventuele correcties toegepast en (soms) nieuwe ideeën toegevoegd. Als het hele werkstuk klaar is, wordt de beschrijving per onderdeel (die ik in het klad al bijhield tijdens het borduren) uitgewerkt en maak ik er .pdf’s van om via e-mail te kunnen laten downloaden.

Dan wordt het pakket in de voorverkoop in de webshop gezet – eerder heeft geen zin, omdat het bekend moet zijn hoeveel materiaal er gebruikt wordt en dus voor welke prijs het pakket geplaatst kan worden – , zodat de borduursters die dit werkstuk willen maken het pakket eerst in de voorverkoop kunnen bestellen. Daarna wordt het benodigde aantal aan materialen bij de leverancier besteld (levertijd afhankelijk van zendingen vanuit de US), en dan…. pas dan kunnen deelneemster aan dit project beginnen: ik spreek de hoop uit dat dit vanaf september zou kunnen, maar dat is geen garantie – oa. vanwege levertijden zou dit zomaar eens later in het jaar kunnen zijn. Dat geeft geïnteresseerden in ieder geval de tijd om te sparen, want met alle bijzondere materialen wordt dit geen goedkoop project.

Dus…. snel verder met ontwerpen en dan alvast een begin maken op witte Jobelan, want daar wordt alles op geborduurd, om het voor iedereen makkelijk te maken.


Spannend hè?

6 gedachten over “Hortensia’s, vlinders, ornamenten en een bijzondere rand: een nieuw borduurproject komt er aan.

 1. weer echt iets anders, met vele materialen is zeker welkom.

  1. Leuk om de horen, Hermien. Gisteren heb ik al wat garens binnengekregen. Zo mooi! Nu wordt het ‘schiften’, en bekijken welke combinaties er over blijven.

 2. Heel spannend . Echt een uitdaging.
  Las alleen als je het totaal pakket aanschaft ben je deelnemer ?

  1. Ja Hennie,
   De opzet wordt vergelijkbaar met Patchwork in Kruissteek – het is weer een mystery project, maar dan alleen met hele bijzondere materialen zoals zijde, kralen en glinstergarens.
   Deelneemsters krijgen na aanschaf van het totaalpakket alle aanwijzingen en patronen via hun e-mail toegestuurd, en kunnen tutorials en foto’s bekijken via de nieuw op te richten FaceBook groep, speciaal voor dit project

 3. Wauw, ik heb nu al zin om aan dit bijzondere borduurwerk te beginnen!

  1. Hoi Loeki,
   Fijn dat je zo enthousiast bent: hopelijk velen met je, dan gaan we met z’n allen weer iets prachtigs maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *