Over ons

Vanaf mijn mijn vroegste jeugd getekend, geschreven en veel, heel veel gelezen. Vanaf mijn 17e begonnen met handwerken, toen ik mijn DH leerde kennen. Vanaf die tijd gestart met het werken op bestelling, breien voor winkels en particulieren en alles, maar dan ook alles wat handwerken betreft uitproberen, onderzoeken en werkstukken maken. En dan trouwen, twee kinderen krijgen en heel veel voor maken…

Uiteindelijk – in 1990 – een inloopwinkel gestart. Nou ja… winkel… 25 vierkante meter had ik, maar wat geweldig om dat te doen. Breien en haken, borduren en vrij snel ook patchwork en quilten en alle materialen die daarvoor nodig waren. Op markten gestaan, cursussen gegeven, naar beurzen gegaan, en de meeste voorbeelden zelf gemaakt.

11 Jaar later verhuisd naar een pand van 225 vierkante meter waarbij alles groter en voller werd. De webshop werd gemaakt, allemaal bijgehouden en veel variaties in artikelen en werkzaamheden gehad, oa. een Long Arm machine met quiltservice, en zelfs ‘shows’ en lessen daarvoor gevolgd in Kansas, US.

Tot het plotseling niet meer ging: ziek geworden, gelukkig weer hersteld maar de inloopwinkel na 21 1/2 jaar vaarwel moeten zeggen. Dat was moeilijk, want het contact met klanten en cursisten was één van de mooie dingen van een winkel. Dan heb je een tijd van bezinning, ook omdat er veel om je heen gebeurt.

Nieuwe website gemaakt, voor de BERNINA Blog gaan werken, kant-en-klare artikelen verkocht, weer op markten en beurzen gestaan, waarna uiteindelijk toch weer andere, meer professionele webwinkel het levenslicht zag: Sylvia’s Art Quilts Studio. Eigenlijk dus weer een winkel, maar dan via Internet en beurzen, workshops op eigen adres en in den lande en zelfs via deelname aan wedstrijden. Naar Montana/US geweest voor trainingen vanwege speciale technieken, en dan werd het tijd om orde op zaken te zetten – webshop afgestoft en verbouwd tot ‘Sylvia Handwerken’, waardoor iedereen alles beter kan bekijken en bestellen.

Een eindstation? Nee hoor, lang nog niet. Er is zoveel leuks te ontdekken en te maken, dat houdt nooit op! Nog steeds is er heel veel inspiratie op te doen, kinderen en kleinkinderen te voorzien van kleding, presentjes en projecten, met veel plezier nieuwe werkstukken ontwerpen, creëren en doorgeven van tips en handigheidjes. Kortom, het zal altijd de moeite waard zijn om met elkaar bezig te zijn! De hoop is dat jullie net zoveel genieten als ik, van alles wat je kunt maken, zodat we met elkaar creatief bezig kunnen zijn.

Ook in deze moeilijke tijd van Corona beperkingen zijn er hele leuke projecten te maken: Kimberbell’s naaimachine en naaimachine/borduurmachine projecten, ‘Patchwork in Kruissteek’ en ‘Hortensia’s, Vlinders, ornamenten en randen’ – mijn eigen ontwerpen via pakket aan deel te nemen – en ‘Fill it Up’- mijn gratis kruissteekontwerpen via mijn FaceBook groep Sylvia Borduren te downloaden, maar ook diverse haakprojecten en punchen, en veel, veel meer staat op het programma. Kijk dus regelmatig in de webshop en geniet!

Sylvia Kaptein
Sylvia’s Art Quilts Studio / Sylvia Handwerken