Over ons

Vanaf mijn mijn vroegste jeugd getekend, geschreven en veel, heel veel gelezen. Vanaf mijn 17e begonnen met handwerken, toen ik mijn lieve echtgenoot leerde kennen: twee jaar later trouwden we en een paar jaar later was ons gezin met dochter en zoon compleet. Vanaf mijn 17e gestart met het werken op bestelling, breien voor winkels en particulieren en alles, maar dan ook alles wat handwerken betreft uitproberen, onderzoeken en werkstukken maken.

Uiteindelijk – in 1990 – een inloopwinkel gestart. Nou ja… winkel… 25 vierkante meter had ik, maar wat geweldig om dat te doen. Breien en haken, borduren en vrij snel ook patchwork en quilten en alle materialen die daarvoor nodig waren. Op markten gestaan, cursussen gegeven, naar beurzen gegaan, en de meeste voorbeelden zelf gemaakt.

11 Jaar later verhuisd naar een pand van 225 vierkante meter waarbij alles groter en voller werd. De webshop werd gemaakt, allemaal bijgehouden en veel variaties in artikelen en werkzaamheden gehad, oa. een Long Arm machine met quiltservice, en zelfs ‘shows’ en lessen daarvoor gevolgd in Kansas, US.

Tot het plotseling niet meer ging: ziek geworden, gelukkig weer hersteld maar de inloopwinkel na 21 1/2 jaar vaarwel moeten zeggen. Dat was moeilijk, want het contact met klanten en cursisten was één van de mooie dingen van een winkel. Dan heb je een tijd van bezinning, ook omdat er veel om je heen gebeurt.

Nieuwe website gemaakt, voor de BERNINA Blog gaan werken, kant-en-klare artikelen verkocht, weer op markten en beurzen gestaan, waarna uiteindelijk toch weer andere, meer professionele webwinkel het levenslicht zag: Sylvia’s Art Quilts Studio. Eigenlijk dus weer een winkel, maar dan via Internet en beurzen, workshops op eigen adres en in den lande en zelfs via deelname aan wedstrijden. Naar Montana/US geweest voor trainingen vanwege speciale technieken, en dan werd het tijd om orde op zaken te zetten – webshop afgestoft en verbouwd tot ‘Sylvia Handwerken’, waardoor iedereen alles beter kan bekijken en bestellen.

Er is nog zoveel leuks te ontdekken en te maken, dat houdt nooit op! Nog steeds is er heel veel inspiratie op te doen, familie, kinderen en kleinkinderen te voorzien van kleding, presentjes en projecten, met veel plezier nieuwe werkstukken ontwerpen, creëren en doorgeven van tips en handigheidjes, nieuwe projecten maken, website bijhouden… Kortom, het zal altijd de moeite waard zijn om met elkaar bezig te zijn! De hoop is dat jullie net zoveel genieten als ik, van alles wat je kunt maken, zodat we met elkaar creatief bezig kunnen zijn.

Ook in deze moeilijke tijd van Corona beperkingen zijn er hele leuke projecten te maken: zo gaan we meer en meer over op XXborduruurgarens en projecten daarvan, zoals ‘Patchwork in Kruissteek’ , ‘100 Landen in 100 Weken’, en ‘Cute Animals met Flying Geese randen’, en ‘Fill it Up’- dat laatste is mijn gratis kruissteekontwerp via mijn FaceBook groep Sylvia Borduren te downloaden. En er komt nog veel meer…

Kijk ook eens naar het werken met Hexagons: English Paper Piecing = werken met de hand, maak geweldige quilts of kleine projecten waarbij je oa. kruissteek borduurwerk samen kunt voegen.

Wil je meer over XXborduurgarens en de projecten daarvan weten, of meedoen met een Hexagon quiltproject? Of een XXVerjaardag Borduurdag boeken voor jou en je borduurvriendinnen?
– Kijk dan naar de mogelijkheden voor workshops, cursussen en speciale verwendagen voor XX ed. Kom met 2, 3, 4 tot uiterlijk 6personen tegelijk alles bekijken, vragen en eventueel aanschaffen: alle 447 XXgarens zijn bij ons op voorraad, en veel basispakketten om met leuke borduurwerken te starten. Mobiele pinautomaat is aanwezig.

Kijk dus regelmatig bij de webshop en geniet!

Sylvia Kaptein
Sylvia’s Art Quilts Studio / Sylvia Handwerken
e-mail: sylvia@sylviasartquilts.nl
Mient 10 – 1655KR Sijbekarspel –

Geen winkelpand maar webshop op gewoon adres, met mogelijkheid van workshops/cursussen en speciale dagen in huiselijke sfeer aam de grote tafel, op afspraak ook persoonlijke dagen (voor groepen voor verjaardagen of bv. Kerst), waarbij de artikelen uit de webshop ter plekke aan te schaffen zijn: mobiele pinautomaat aanwezig. Uiterlijk 6 personen per keer aan de grote tafel. En natuurlijk ook het afhaaladres voor bestellingen op afspraak.