Geplaatst op Geef een reactie

OPHEFFINGSUITVERKOOP

De opheffingsuitverkoop is nu een maand gaande: veel leuke, mooie, geweldige en fijne artikelen zijn al met flinke kortingen naar nieuwe eigenaars gegaan.

Maar er staat nog heel veel in de webshop: we verlagen vaak de kortingen ter plekke, geven dat via FACEBOOK door (diverse sites), om borduursters en ook nog quiltsters attent te maken op artikelen die voor hen nog interessant zijn.

Bijna elke dag laten we op FACEBOOK een of meerdere artikelen zien die we speciaal onder de aandacht brengen, of waar we EXTRA KORTING op hebben gezet – dat kan flink oplopen, dus loont het de moeite om daar naar uit te kijken.

Houd FACEBOOK in de gaten, en NATUURLIJK ONZE NIEUWSBRIEF, ZOLANG DEZE NOG OP WOENSDAGOCHTEND UITGEGEVEN WORDT.

(De nieuwsbrief gaat natuurlijk ook stoppen, maar dat is pas in november)

PROFITEER VAN DE KORTINGEN OP DE ARTIKELEN DIE NOG IN DE WEBSHOP STAAN, MAAR WACHT NIET TE LANG, ANDERS IS IEMAND ANDERS JE VOOR.

DENK VOORAL OOK AAN DE KOMENDE SINTERKLAAS- EN KERSTTIJD: je kunt nu je cadeautjes aanschaffen tegen lage prijzen. Fijn voor jou en leuk voor degene die dat gaat ontvangen.

Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

OPHEFFINGSUITVERKOOP

Beste Borduursters,

Zoals je vanaf zondag 18september op mijn webshop en mijn social media kunt lezen, heb ik het moeilijke besluit moeten nemen om te gaan stoppen met mijn webshop/bedrijf Sylvia Handwerken/Sylvia’s Art Quilts Studio. Na heel veel jaren in dit vak te hebben gezeten, valt het me zwaar om deze beslissing te moeten nemen, maar het is op allerlei gebied niet meer vol te houden.

De hoge concurrentie van winkels en Internetshops, de enorme stijging van prijzen, het lastige bestellen bij leveranciers in Nederland en daar buiten (sinds aanvang Coronatijd is dat alleen maar slechter geworden), het door ons niet (meer) in staat zijn naar beurzen e.d. te komen maar ook de toenemende agressie van klanten, concurrentie én sommige leveranciers, naast wat persoonlijke redenen, hebben mij tot dit besluit doen komen.

Hieronder de uitleg hoe alles vanaf nu zal gaan, en wat daarna de mogelijkheden zijn: neem aub. even de tijd om alles goed door te lezen.

  • Vanaf zondagmiddag 18 september 2022 start de opheffingsuitverkoop via mijn webshop  www.sylviasartquilts.nl . Dat betekent dat bijna alle artikelen* met flinke kortingen worden aangeboden. Je zult heel veel borduurpatronen e.d. maar ook nog borduurgarens en -accessoires en nog wat quilt artikelen/stoffen en machinegarens tegen leuke kortingen aantreffen, zolang de voorraad strekt.
  • Er worden geen nieuwe artikelen door ons meer ingekocht (behalve XXgaren, dat – zie hieronder* – tegen normale prijzen aangeboden blijft worden, zolang ook daar de voorraad van strekt). Alles wat in de webshop te vinden is, is onze voorraad. Die zal zeker snel slinken, want een opheffingsuitverkoop trekt altijd veel klanten die voor de korting gaan, en dat mag ook. Er moeten nog wat patronen binnenkomen vanuit het buitenland: heb je die al in de voorverkoop besteld, dan komen die nog naar je toe. Verder is wat je ziet onze voorraad, maar kijk goed naar het aantal dat bij een artikel staat!
  • Onze uitverkoop loopt uiterlijk t/m eind november 2022. Op 30 november 2022 zal de webshop – zoals het er nu uitziet – voor het laatst ‘in de lucht’ zijn, waarna alleen nog via mijn social media XXgarens en overgebleven aanbiedingen zullen verschijnen, mocht er nog voorraad over zijn (Facebook pagina Sylvia Kaptein en Facebook groep Sylvia Borduren blijven bestaan want ik ga gewoon door met borduren). Let bij je bestelling goed op hoeveel er van een artikel is: bestel uiterlijk dat aantal en niet meer, om teleurstellingen te voorkomen. Wees er snel bij, anders is iemand anders je wellicht voor.
  • Betalen kan alleen door het totaalbedrag van je bestelling zelf over te schrijven: wacht op de bevestigingsemail die je ALTIJD krijgt als een bestelling op de juiste manier is geplaatst. Pas dan kun je het bedrag naar onze bankrekening overschrijven. Zodra het totaalbedrag van je bestelling bij ons binnen is, wordt je bestelling z.s.m. verwerkt: hoe sneller je de betaling regelt, hoe zekerder je bent van je bestelling, want ondertussen kunnen anderen ook nog bestellen = wie het eerst komt…! Houd rekening met wat langere levertijden i.v.m. drukte. Artikelen die je vanaf nu bestelt via de webshop (of aanvraagt via mijn email sylvia@sylviasartquilts.nl ) kunnen NIET geruild of geretourneerd worden; let dus goed op wat je bestelt, want dat is dan bindend.
  • Mocht je een Adventskalenderpakket 2022 hebben besteld: dat ligt gewoon voor je klaar voor versturen in de laatste week van november 2022 (tenzij je zelf aangeeft het eerder te willen ontvangen):: dit is voor iedereen al samengesteld en ingepakt en je hebt dit al afgerekend voordat deze uitverkoop gestart is en valt dus niet onder de uitverkoop: je krijgt mooie artikelen met een flinke waarde en wat extra’s er nog bij, dus kun je in de decembermaand van alles genieten. Bedenk wel dat vanwege de opheffingsuitverkoop het meeste daarvan dan niet meer verkrijgbaar is in die periode, alleen XXborduurgarens nog*
  • Patronen voor de borduurprojecten zoals Patchwork in Kruissteek en Patchwork aan de Rol worden gewoon elke maand voor je verzorgd, als je daar aan deelneemt, tot beide projecten afgerond zijn. Dat gaan we eventueel wel versneld doen, zodat we ervoor kunnen zorgen alles netjes af te werken. Als je XXgaren aanvullingen nodig hebt, kan dat nog via XXgarenpakketjes, maar na november alleen nog via losse strengetjes bij genoemde Facebook site/groep. 
  • De gratis Downloads/XXpatroontjes die je bij Downloads en Downloads XXThemapatroontjes nu nog in de webshop ziet staan, zullen tot eind november bijgehouden worden zolang dat voor ons mogelijk is – daarna verdwijnen ze. Wees dus op tijd met downloaden. Mocht je verder willen gaan, of meer gratis XXpatroontjes willen ontvangen, dan kan dat daarna via mijn Facebook groep Sylvia Borduren (als je daar lid van bent) bij ‘Bestanden’, want daar ga ik mee verder zolang er belangstelling is, vanaf de nieuwe patroontjes per december en daarna. De ‘oude’ patroontjes (en de nieuwe) van vóór die tijd kun je dan via de website van XXThreads vinden (niet meer bij ons), of via hun Facebook site. We gaan ook met de verkoop van XXgarens door, zolang onze voorraad strekt, maar dan alleen via genoemde social media.
  • Mijn email adres sylvia@sylviasartquilts.nl zal tot begin december 2022 nog te gebruiken zijn, daarna niet meer. Je kunt me dan (en nu ook al) altijd mailen via s.kaptein@ziggo.nl : dat gaat mijn ‘nieuwe’ email adres worden, die dan niet meer verbonden is met mijn/een webshop. Volg aub. mijn berichten via de webshop en mijn social media de komende maanden: wijzigingen en aanpassingen zullen daar doorgegeven worden.
  • Rest mij om jullie te bedanken voor je klandizie en aandacht van alle afgelopen jaren: het was fijn om met iedereen in contact te zijn en mooie artikelen te kunnen aanbieden. Doe je voordeel met de kortingen en wees er op bedacht dat artikelen snel uitverkocht kunnen zijn. Het is niet mogelijk om artikelen te laten reserveren: gewoon snel bestellen voor alles weg is. 

Met XXgarens kan bestellen nogmaals ook na het beëindigen van mijn webshop via genoemde social media, zolang de voorraad strekt, wat dan via social media zal gaan, maar het zal toch anders zijn. Hierbij spreek ik de hoop uit om jullie als contact in ieder geval te blijven houden – we zijn immers nog altijd met prachtige borduurwerken bezig, en kunnen elkaar blijvend inspireren. Zelf borduur ik nog steeds en ontwerp ook nog af en toe, met XXborduurgarens dat blijft zo. Want niets is mooier dan met elkaar een mooi werkstuk te creëren.

Sylvia Kaptein
Sylvia Handwerken/Sylvia’s Art Quilts Studio
Mient 10 – 1655KR Sijbekarspel
Webshop t/m eind november 2022: www.sylviasartquilts.nl
Email t/m eind november 2022: sylvia@sylviasartquilts.nl – daarna/nu ook al: s.kaptein@ziggo.nl

*LET OP: XX BORDUURGARENS EN ALLE XXBORDUURGARENPAKKETTEN WORDEN N I E T UITVERKOCHT. De prijs per strengetje XXborduurgaren blijft € 0,75, en ook alle XXborduurpakketjes met XXstrengetjes (en eventueel bijbehorende patroontjes e.d.) blijven op de normale prijzen gehandhaafd: dit is een afspraak met XXThreads. Het garen is al bijzonder laag geprijsd en wordt vanuit mijn enorme voorraad gewoon aangeboden, ZOLANG DE VOORRAAD STREKT. Bovendien wil ik dit garen nog steeds promoten (het blijft fantastisch om daarmee te borduren) en er intensief mee blijven werken, eventueel met nog door ons ontworpen patronen die dan via de Facebook groep ‘Sylvia Borduren’ worden doorgegeven: via mijn social media e.d. kan dit garen ook na de opheffingsuitverkoop gewoon besteld worden: later wordt aangegeven hoe je dat kunt doen.

Geplaatst op Geef een reactie

Belfast linnen van Zweigart

32 Ct, oftewel 12,6 weefseldraden per centimeter, wat neerkomt op 6,3 kruisjes per cm, als je een kruissteek over twee weefseldraden maakt. Normaal gesproken doen we dat allemaal, met uitzondering van borduursters die heeeeel fijn willen werken, en zelfs 1 over 1 borduren.

De Santa die je hier links ziet is één van de borduurpatroontjes van het The Prairie School patroon ‘St. Nicolas II’, die niet al te groot zijn en binnen de opening van een 2-delige off-white passe-partout kaart passen.

Vanwege het feit dat deze borduurstof iets fijner is dan de gebruikelijke 11-draads (Jobelan) Evenweave, kun je er voor kiezen om de kruissteken over twee weefseldraden te maken met 1 draadje XXborduurgaren: het is dan wat fijner.

Ja, je ziet dan bij bepaalde kleuren de borduurstof er iets meer doorheen, maar dat is net of je dat bezwaarlijk vindt. En is dat zo? Dan kun je de kruissteken gewoon met 2 draadjes XX maken. Je mag zelf bepalen wat je wilt en hoe je borduurwerk er uit komt te zien.

Vaak vinden borduursters dat linnen te onregelmatig is, hoewel dat een groot deel van de charme van de stof is. Maar Belfast linnen is niet zo érg onregelmatig: er zijn wat dikkere draden te zien, maar over het algemeen is het een redelijk regelmatig weefsel: mooi om eens uit te proberen met de coupons die we in de webshop hebben staan. Daarbij staat het merk ‘Zweigart’ voor kwaliteit.

Het is leuk om een borduurwerkje eens achter de opening van een passe-partout kaart te zetten. Je kunt dit dan als kaart neerzetten of versturen naar een mede-borduurster, of gebruiken om alsnog in een lijstje te plaatsen.

Zoveel mogelijkheden!

Veel borduurplezier

Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Aardbeitjes maken

In diverse patronen en boekjes van Blackbird Designs staan voorbeelden en telpatronen voor het maken van Aardbeitjes: borduurwerkjes die je omvormt tot een ‘aardbei’. Kleine borduurwerkjes met bloemen, vogeltjes, huisjes en andere patroontjes, waar je niet zoveel werk aan hebt en vrij snel een leuk eindresultaat.

Ze zien er allemaal leuk uit, dus heb ik er ook één gemaakt.

Mijn borduurwerkje kwam uit ‘Deck the Halls’, een opnieuw uitgebracht klein boekje van Blackbird Desgins waar 6 verschillende patroontjes voor Aardbeitjes in staan, maar je kunt bij andere boekjes ook hele leuke patroontjes vinden.

De patroontjes die speciaal voor Aardbeitjes zijn ontworpen, lopen in een puntvorm – vanwege de uiteindelijke opzet van zo’n werkstukje.

Wat heel belangrijk is om vantevoren goed te bekijken: de grofte van de aangegeven borduurstof van zo’n Aardbeitje/borduurpatroon. De afmeting van het borduurwerkje komt namelijk anders uit op 11 draads = ca. 5,5 kruisjes per centimeter (Jobelan) borduurstof dan op bv. Belfast linnen van Zweigart (6,3 kruisjes per centimeter) of zelfs nog fijnere stof zoals 7 kruisjes Aida borduurstof.

Mijn borduurwerkje werd oorspronkelijk op 36 ct linnen = 7 kruisjes per centimeter geborduurd, terwijl ik het op 32 ct = 6,3 kruisjes per centimeter linnen wilde borduren: het eindresultaat van mijn werk wordt dus wat groter dan het oorspronkelijk werk.

Vandaar dat ik het oorspronkelijke malletje dat voor het Aardbeitje aangegeven staat, heb overgenomen, maar met extra ruimte er omheen op de borduurstof heb getekend, om van die maat uit het midden op te zoeken en het borduurwerkje te kunnen maken.

Het is dus wel degelijk van belang om dit te controleren: het zou vervelend zijn als je een te klein stukje stof hebt gebruikt, zodat veel van alles wat je geborduurd hebt wegvalt, zodra je het Aardbeitje gaat maken.

De kruissteken van mijn borduurwerkje heb ik met 1 draadje XXgarens geborduurd: de stof is daar fijn genoeg voor, evengoed zijn de kruissteken goed opgevuld. Ik heb hier en daar de kleuren aangepast aan mijn eigen idee: dat mag hoor, daarom is het werken met een patroon zo fijn.

Na het borduren heb ik de vorm uit de borduurstof geknipt en het Aardbeitje volgens aanwijzingen gemaakt.

Je hebt daar wat vulling voor nodig, wat kant en/of lint, en – zoals het er in de beschrijving staat – eventueel wat strijkbare Vlieseline die je achter je borduurwerk kunt strijken om het geheel wat steviger te maken. Ik heb daar H200 Strijkvlieseline voor gebruikt.

Volgens de beschrijving de rechte (zij)kanten van het stukje stof op elkaar genaaid, bovenkant met dubbele draad (Gütermann) naaigaren ingeregen. Daarna de losse vulling in het Aardbeitje gezet en een grote knoop gebruikt bovenop om het geheel bovenop dicht te naaien, na het strak aantrekken van de geregen draad.

Je kunt ook een stukje stof gebruiken om bijna op het laatst in de opening van het Aardbeitje te zetten, want je sluit deze opening niet helemaal: dan zou de bovenkant van het borduurwerk gaan rimpelen.

Op die knoop/stukjes tof bovenop naai je uiteindelijk een stukje kant dat je gerimpeld hebt (25 cm lang of naar eigen idee) zodat de bovenkant helemaal bedekt wordt met dat kant. Ik heb er nog een rood strikje op genaaid en zo is mijn Aardbeitje klaar.

Het leuke is dat je een deel van het geborduurde tafereel ziet, maar nét hoe je het Aardbeitje ergens neerlegt, zie je de ene kant, draai je hem om dan zie je de andere kant.

Zo heb ik het Aardbeitje bij een al eerder geborduurde Kerstman neergelegd, maar je kunt er ook mandjes mee vullen door meerdere Aardbeitjes te maken.

Leuk om te doen (en zeker heel leuk om als Kerstcadeautje aan je borduurvriendinnen te geven) en nogmaals: het kost niet veel tijd om dit te borduren met veel plezier.

Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Patronen en steken combineren

Een leuk gratis patroontje van The Prairie Schooler ligt voor je klaar, bij aankoop van het het boek ‘The Essential Book of Embroidery Stitches’, of bij een order van borduurpatronen.

Het is een leuk patroontje van een uil: weliswaar uit 2015, maar patroontjes zijn tijdloos, toch? Ik heb het in ieder geval geborduurd, in het midden van een Jobelan borduurstof Camelkleur nr. 16.

De kleuren heb ik omgedraaid: oorspronkelijk zou de uil zelf een donkergrijze kleur moeten hebben, met details in roest o.i.d, maar ik vond het leuker om de uil van roestkleurige XXborduurgaren XX353 te maken, en de details van XX437.

Daarna ben ik randjes om de uil gaan borduren: via het boek ‘The Essential Book of Embroidery Stitches’, waar een schat aan steken te vinden is (Engelstalig, maar goed via de stap-voor-stap foto’s te doen).

Meer dan 100 steken waarbij alles heel goed uitgelegd wordt, stimuleren je om eens wat anders te maken dan alleen kruissteek. Natuurlijk kun je van alles steken – eventueel op volgorde vanuit het boek – een lange sampler maken, maar je kunt ook een bestaand borduurwerkje waar nog voldoende borduurstof omheen zit gebruiken om randjes omheen te borduren.

Allereerst een simpel randje links en rechts van het uiltje: kettingsteek met rode XXgarens (2 draadjes). Dan er boven en eronder met groene XXgarens (2 draadjes) de Festonsteek. Zo is het al weer totaal anders dan met alleen kruissteek.

Hoe meer ruimte je om een borduurwerkje hebt, hoe meer randjes of stekengroepjes je kunt maken. Ik heb de maat van het Jobelan lapje bewust uitgekozen bij een lijstje waar ik het naderhand in wil zetten. Er konden dus flink wat randjes omheen; het werkt verslavend. Je wilt steeds meer leuke effecten zien, met allerlei kleurtjes.

Uiteindelijk heb ik er heel wat omheen gezet: diverse kleuren XXgarens gebruikt, en uiteindelijk met XXgeel rijgsteken rondom gezet. Kijk eens goed: bovenaan heb ik bewust geen strakke rechte lijn van rijgsteken gezet, maar links en rechts een paar keer lager/hoger geborduurd – zo krijg je een verrassend effect, waardoor iemand die het zet zal zeggen: ‘hé, dat zit niet recht, dat loopt in een bochtje’. En dat klopt dan.

Je kunt eindeloos doorgaan, maar controleer wel altijd of het werkstuk nog in een lijstje past, dat je hiervoor hebt uitgezocht.

En zo is er weer een borduurwerkje klaar: ik heb het onder een ABC’tje gehangen. Leuk om eens wat anders te doen, om te combineren. Met XXborduurgarens in zoveel kleuren komt het altijd mooi uit.

Durf jij het aan? Bijzondere steken rondom een kruissteek werkstuk te maken?

Borduurgroeten
Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Een gratis borduurpatroontje van Blackbird Designs: ‘Now I know my ABC’s’

Eens in de zoveel tijd geven bekende borduurmerken een gratis patroontje uit, om borduursters iets extra’s te laten maken. Het patroontje dat je HIER kunt downloaden (klik op het groene woord ‘HIER’).

Het is een leuk klein ABC’tje, dat je in je eigen kleuren op de borduurstof van jouw keuze kunt maken.
Het aantal steken is 70 breed en 53 hoog: als je op Jobelan (11 draads = 5,5 kruisjes per centimeter) borduurstof gaat werken (zoals bij mijn voorbeeld verderop te zien is) wordt je borduurwerk zelf ca. 13 x 10 cm. Reken daar ruim borduurstof omheen (10 cm aan alle kanten) om het goed in te kunnen lijsten (spannen), en je hebt een stukje borduurstof van 33 x 30 cm nodig.

Bij mijn eigen borduurwerkje heb ik Jobelan nr. 16 = Camel, gebruikt: dat geeft geen antieke uitstraling, maar ook geen moderne – net er tussenin.

De borduurzijde die ik gebruikt heb is natuurlijk het XXgaren: bij het oorspronkelijke patroon wordt een ander merk aangegeven, waarbij voornamelijk met 2 draadjes per symbool gewerkt wordt. Ik heb mijn eigen kleurstellingen genomen en dat zijn de volgende kleuren, van boven naar beneden qua symbolen:

Schuine streep XX414
Driehoek XX437
Kruisje XX397
Half rondje XX372
Hartje XX212
Rondje XX297

Na het borduren heb ik een lijstje gekozen van 18 x 18 cm. Een dun stukje karton afgesneden op de juiste maat (afgemeten n.a.v. wat er qua papier binnen = tussen glas en achterkant van het lijstje te vinden was.

Daar heb ik het geborduurde ABC’tje zoveel mogelijk vanuit het midden op gespannen: dubbele draden naaigaren eerst de ene kant op vanuit het midden, daarna de andere kant op vanuit het midden.

Omdat ik een dun stuk karton heb gebruikt was het wel belangrijk om de gespannen draden niet al te strak aan te trekken: het zou niet mooi zijn als het karton hol ging staan. Maar het is weer goed gelukt.

Daarna heb ik het glas aan beide kanten goed schoon en droog gemaakt, het weer in de lijst gelegd, borduurwerkje er omgekeerd ingelegd en de achterkant erop gedaan met de klemmetjes. LET ALTIJD OP dat je – mocht dat aanwezig zijn – het hangertje aan de bovenkant houdt, oftewel: zet het borduurwerk er niet ondersteboven in!

En direct heb ik het lijstje een leuk plekje op ons wandrek met Kerstmannetjes gegeven: binnen niet al te lange tijd (nog geen dag) heb je zo een leuk werkstukje gemaakt. Kleuren kun je zelf kiezen, zowel van XXgaren als van de borduurstof.

Je kunt er ook een kussentje van maken, of het op een andere manier verwerken. Maar leuk is het wel, zo’n klein tussendoor borduurwerkje.

Laat je via mijn Facebook groep ‘Sylvia Borduren’ eens een foto zien, zodat we allemaal kunnen bekijken wat jij er van gemaakt hebt?

Borduurgroeten
Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Onze webshop op je mobiel bekijken*

Als je onze webshop op je mobiel opent, krijg je de ‘Webshop versie’ daarvan te zien. Elke webshop heeft de mogelijkheid om zowel de versie voor PC en Laptop of Tablet/IPad in te stellen, als voor mobiel. Bij dat laatste is je scherm natuurlijk veel kleiner en wordt de layout automatisch aangepast.

Jammer is alleen dat je dan bepaalde functies niet direct ziet. Zoals je op de foto links kunt zien heb je – naast Sylvia Handwerken – de knop ‘Menu’ (klik maar even op de foto om deze te vergroten). Als je daarop klikt krijg je alle opties qua artikelen te zien, gegroepeerd in Categorieën. Je kunt door het beeld te naar boven te verschuiven naar diverse mogelijkheden van de webshop komen, zodat je de categorieën per stuk met foto kunt zien. Onder de Categorieën staat de Winkelmand (waarbij je ziet dat er ‘Geen producten in de winkelwagen’ staan, of er staat wel wat in als je al wat aangeklikt hebt), je kunt lezen waar we te vinden zijn en je op onze wekelijkse nieuwsbrief abonneren.

Maar wil je nu naar onze Blog/Nieuws, Contact of andere basisopties gaan, dan zie je die hier niet.

Voor een totaalbeeld van onze webshop, kun je de ‘Desktop versie’ aanklikken = totaalbeeld. Kijk naar de drie puntjes rechtsboven bij je mobiel, en klik daarop.

* We hebben de foto’s via een Samsung Galaxy mobiel gemaakt: heb jij een andere mobiel? Bv. een IPhone? Kijk dan hoe je daar naar bepaalde opties kunt gaan.

Bij de opties zie je (bijna onderaan) ‘Desktopsite’ staan, met een vierkant hokje er achter. Een desktopsite wil zeggen dat je een beeld krijgt zoals het er op een PC of Laptop (of Tablet/IPad) uitziet. Klik het vakje aan (er komt een vinkje of een blauw blokje in te staan) en kijk….

Heb je een ander (merk) mobiel? Kijk dan waar je ‘opties’ kunt aanklikken, om een vergelijkbare mogelijkheid te gebruiken.

Je kijkt nu via de Desktopversie. Dat wil dus zeggen dat je – weliswaar verkleind – dezelfde weergave hebt als bij een computer op het beeldscherm. Alle opties zie je in één keer.

Je ziet bij de Header (foto bovenaan) alle opties voor Blog/Nieuws, Contact enz. staan, maar ook het menu met de Categorieën. Het beeld eronder zijn de kolommen zoals ze bij een computer te zien zijn, maar je kunt nog steeds het beeld verschuiven.

Wil je meer details zien omdat alles te klein is? Trek het beeld dan groter door met je duim en wijsvinger naar buiten te ’trekken’: je kunt nog steeds het beeld verschuiven – wat dan wel moet, omdat je niet meer alles in één keer ziet. Je kunt het zo groot maken als je zelf wilt. Dat kun je ook weer verkleinen door duim en wijsvinger naar ‘binnen’ te bewegen over je scherm. En zo kun je naar onderen, naar boven, naar links en naar rechts schuiven, of weer terug gaan naar ‘Mobieloptie’, door weer naar de 3 puntjes te gaan, en het vinkje bij ‘Desktopoptie’ UIT te zetten (erop te klikken).

Zo zijn er altijd meer mogelijkheden om onze webshop te bekijken en er uit te bestellen.

Sylvia
Geplaatst op Geef een reactie

Zelf samenstellen van een merklapje

Je hebt vast – net als ik – veel borduurpatroontjes van allerlei merken liggen. Hoe leuk is het om daar delen van te borduren en te combineren, dus niet een ‘vast’ patroontje gebruiken, maar onderdelen tot de maat van de binnenkant van het lijstje dat je hiervoor wilt gebruiken.

Moeilijk? Nee hoor, maar wel durven. Zelf heb ik een aantal XXborduurgarens qua kleur verzameld, een stuk lichtgrijze Jobelan afgeknipt tot de gewenste maat PLUS 10 cm ruimte er omheen voor het spannen en inlijsten, en vanuit het midden berekend ben ik gaan borduren.

Diverse patronen gebruikt, kleuren zelf bedacht, maar het middenstuk kwam van een oud patroontje dat ik al heel lang had liggen. Ik heb daar toch wijzigingen in aangebracht, gewoon… omdat het kan.

Zo heb ik hartjes en kersen meerdere keren geborduurd, en uiteindelijk zelfs getallen 1 t/m 0 aan de linkerkant erbij gezet, nog een vogeltje bovenop en meer invul vormpjes, om het geheel naar de juiste maat te trekken. Wat je op de foto rechts ziet is echt nog niet genoeg, want het was nog veel te klein. Dus: nogmaals gewoon doen – zet er maar kleine motiefjes bij, vul maar op met sterretjes, hartjes, vormpjes ed. Alles kan en alles mag!

Uiteindelijk was het goed, daarna op de achterkant gestreken (wel met een katoenen stof ertussen en de strijkbout niet te heet, want de XXgarens die ik gebruikt heb zijn gemaakt van 100% polyester).

Daarna heb ik een stukje stevig karton afgesneden tot de juiste maat = binnenmaat en ietsje minder, omdat je de dikte van de borduurstof mee moet rekenen. Oorspronkelijk zat er een passe-partout in de lijst, die ik niet ga gebruiken. Vandaar dat het stukje stevig karton er prima in zou passen.

Alles volledig opgespannen op de achterkant: eerst op de smalle kanten met dubbele draad naaigaren, vanuit het midden naar de ene kant, omdraaien en vanuit het midden naar de andere kant. Op dit punt was het nog mogelijk om het werk iets te verschuiven – dus even bij de voorkant gekeken, maar dat was niet nodig: alles zat perfect gecentreerd. En ook al was dat niet zo: iets uit het midden staat soms ook leuk.

Daarna wat van de hoekjes van de stof afgeknipt maar wel uitgekeken dat er nog wat OP de hoekjes bleef zitten. Vervolgens de lange kant gespannen: ook eerst weer vanuit het midden naar de kant, omdraaien en vanuit het midden naar de andere kant. En uiteraard alles goed vastzetten.

Wat mij betreft prima gelukt. Alles zit strak, de zijkanten zijn redelijk recht: zo gaat alles in het lijstje.

Op dit punt zijn trouwens nog steeds veranderingen aan te brengen: iets verschuiven lukt altijd. Maar het blijft opletten dat rechte randen van borduurmotieven niet gaan bobbelen, of scheef trekken. Dat is belangrijker wat mij betreft dan gelijke afmetingen opzij of boven en onder.

Lijst omgekeerd neergelegd, glas aan binnen- en buitenkant schoongemaakt (dat is altijd stoffig of zit vol vingerafdrukken, als je een lijst gekocht hebt), en in de lijst gelegd, borduurwerk er omgekeerd in en goed positioneren (het was ietsje kleiner dan nodig was, maar dat kon gelukkig) en daarna de achterkant er tegenaan om alles dicht te krijgen. En dan een plekje aan de want, aan het rek gevonden. Voor de zekerheid heb ik aan de bovenkant een ijzerdraadje bevestigd en dat door een spijl van het rek gehaald, om te voorkomen dat – als iemand er langs zou lopen en per ongeluk met een jas, tas of iets anders tegen het plankje aan zou stoten – het borduurwerk eraf zou kletteren.

Weer een leuk borduurwerkje af, op naar het volgende.

Ga jij ook zo te werk? Leuk als je een reactie hieronder achterlaat.
Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Van een hartje een biscornu maken

Heb je al één of meerdere leuke hartjes van Loes de Kleuver/XXThreads geborduurd? Dan weet je hoe leuk dat is: een klein hartje, met XXborduurgarens op bv. Jobelan borduurstof. Ik heb er nu één gemaakt in mijn eigen kleuren (dat mag hoor) op witte Jobelan.

Een biscornu is een kussentje dat gevormd wordt door twee lapjes (op de goede kant) ‘verwrongen’ aan elkaar te naaien, en dat is precies wat het Franse woord ‘biscornu’ betekent.

Ik ben al weer met een volgend hartje bezig geweest, maar ga van het eerste geborduurde hartje een biscornu maken: een kussentje dat je neer kunt leggen of op kunt hangen (met een lusje).

Om twee lapjes op elkaar te kunnen naaien, heb ik rondom het borduurwerk – op afstand van 1 kruissteekje – een kruissteekrandje met donkerrood XXgaren gemaakt. Zo’n zelfde randje heb ik op een ‘leeg’ stukje Jobelan borduurstof gemaakt = dezelfde afmeting. Je kunt ook op het borduurstofje voor de achterkant iets borduren als je dat wilt, maar ik heb het zo gelaten.

Je ziet vaak dat men stiksteken langs een rand van borduurwerkje maakt voor een biscornu: je hebt zo’n rand nodig om alles netjes aan elkaar te kunnen naaien. Ik vond een randje kruissteken ook prima.

Om een biscornu/kussentje te maken, leg je de hoek/punt van het ene borduurwerk op het exacte midden van het andere borduurwerk: beide goede kanten zichtbaar. Je naait dan met een draad steeds onder twee weefseldraden (breedte van een kruissteekje) aan de ene kant en daarna aan de andere kant, zodat je beide kanten tegelijk aan elkaar naait.

Omdat ik wat ruimte tussen de donkerrode kruissteekrandjes wilde houden, ben ik begonnen op 1 kruissteekje afstand bij beide lapjes. Zo zitten er dan 4 weefseldraden uiteindelijk tussen de kruissteekrandjes (2 van het ene lapje en 2 van het andere lapje).

Trek de steken goed aan, om de lapjes dicht tegen elkaar te naaien. Als je geen steekjes wilt zien, gebruik dan een kleur draad die gelijk is aan de borduurstof. Ik vond het juist leuk dat je nog wat van de donkerrode draad blijft zien…

Op de hoek = in mijn geval, 2 draadjes voorbij de hoek van de kruissteken, ga je ‘om’ de hoek verder, dus weer steeds per 2 weefseldraden. Die hoek is van het lapje waar je ‘in het midden’ bent begonnen, terwijl je dan bij het andere lapje juist exact op het midden uit moet komen.

Je ziet dat er al een ‘verwrongen’ geheel ontstaat.

En zo verder rondom tot je bijna niet meer je vingers tussen de lapjes kunt zetten.

Gebruik luchtige vulling om het ‘kussentje’ te vullen. Duw het wel stevig bij alle gevormde hoeken en knikken aan.

Naai alles dan verder dicht: let op dat je geen vulling meeneemt met de steken, anders komt dat door de borduurstof heen.

Het wordt steeds wat lastiger om tot de laatste steken te komen, maar omdat je op de goede kant werkt, hoef je niets te keren.

Als de biscornu helemaal dicht is, kun je nog een lusje aanbrengen: ik heb dat van 2 draadjes XXborduurgaren gemaakt – klein knoopje in het begin, aan de achterkant tussen de borduurstof doorhalen naar de plek waar het lusje moet komen, dan draad over de vinger leggen tot je de juiste hoogte van het lusje hebt, en terugsteken in de stof, en onzichtbaar in/achter het borduurwerk wegwerken.

LET OP: het lusje moet wel exact in het midden van de biscornu komen.
Dit is een heel klein kussentje geworden. Wil je het groter hebben? Borduur het dan al op een groter stuk borduurstof, voeg randjes toe tot de totale maat naar je zin is = inclusief randje met kruis- of stiksteken voor het langs opnaaien.

Als laatste heb ik twee kraaltjes op het midden van de biscornu genaaid: één op de voorkant en één op de achterkant, goed aangetrokken tot het midden van beide kanten naar elkaar toe komt. Er ontstaat een ‘kuil’ in het midden aan beide kanten: dat is hoe zo’n biscornu er uiteindelijk uit komt te zien.

En dan heb ik een leuk hangertje gemaakt: voor op een ladeknop, aan een haakje van een sierobject of (straks) in de kerstboom… alles kan. Als je er geen lusje aan maakt, kun je dit kussentje ergens in leggen: een mooi doosje, met nog veel meer biscornuutjes bij elkaar….

Vul het eventueel met een kruid of geurende lavendel: dan heb je nóg meer plezier van dit werkstukje.
Op naar de volgende: nog meer hartjes borduren, of andere kleine motiefjes zoeken. Die zijn er genoeg!

Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Extra beveiliging bij onze webshop

Sinds kort staat er een extra beveiliging op onze webshop: Captcha. Dat betekent dat je een vinkje in een vakje voor ‘Ik ben geen robot’ in moet vullen, en vaak ook nog een extra beveiligingsbeeld van bv. 3 vrachtwagens, of 3 stoplichten, aan moet vinken, voordat je toegang krijgt tot onze webshop. Het is heel jammer dat wij deze optie in de webshop hebben moeten inbouwen, maar hackers drongen steeds vaker binnen bij bepaalde opties van de webshop, waardoor we genoodzaakt zijn om die extra beveiliging – ook voor degenen die zich al aangemeld hebben met naam, email en wachtwoord – in te voeren.

Wereldwijd is het een groot probleem: men probeert op allerlei manieren bij een webshop in te breken, daar gegevens achter te laten en zo bij het betalingssysteem (en dus bankrekening) te komen. De afgelopen maanden ging dat steeds ‘dieper’, we hebben alles gelukkig tegen kunnen houden en direct kunnen vinden zodra de alarmbellen afgingen. De enige manier om alles tegen te houden was om een ‘Captcha’ in te bouwen. Beschouw zo’n ‘Ik ben geen robot’ Captcha en eventueel extra zaken die je aan moet klikken als de wetenschap dat we er alles aan doen om de webshop veilig te houden. Niet alleen met onze gegevens, maar ook met de jouwe! In een wereld van cybercrime willen we geen slachtoffer worden, maar hebben we ook de verantwoording om JOU geen slachtoffer te laten worden.

Dank voor jullie begrip.