Geplaatst op Geef een reactie

Linnenband en Aidaband: waarom beperkt leverbaar op dit moment?

We krijgen steeds meer prachtig linnenband en Aidaband binnen. Toch hebben we bij de meesten van deze artikelen erbij gezet dat ze beperkt leverbaar zijn. Waarom is dat?

Ondanks het feit dat we vaak rollen tegelijk bestellen bij onze groothandel, waarbij jij als klant bepaalde soorten per 50 cm of 100 cm stukken kunt bestellen, en andere soorten per 100 cm of per rol (van 5 meter), is er op dit moment een tekort aan garens om deze rollen te weven.

Te kort? Jazeker: want overal gaan we merken dat bepaalde fabrieken door Corona en/of de oorlog in Oekraïne niet werken. Sommigen zijn gesloten, sommigen hebben gewoon te weinig personeel (veel zijn na (tijdelijke) sluitingen tijdens Corona ergens anders gaan werken en komen niet meer terug) en in het ergste geval staan de fabrieken er niet meer.

Ons linnenband en Aidaband komt uit Duitsland: daar staat in het Wuppertal nog een fabriek met ‘ouderwetse’ weefmachines. Dat zijn machines waarop de soms prachtige afgewerkte zijranden gemaakt kunnen worden, met daartussen dan linnen of Aida borduurstof.

De eigenaar van deze firma is al dik in de 80, heeft wel opvolging, dus gelukkig gaan ze gewoon door. De kennis gaat dan ook niet verloren, al stop een bepaalde machine er wel eens mee, of zijn weefkaarten kapot: bij het laatste kan een bepaald patroon dan niet meer gemaakt worden, omdat ook de kaarten niet meer te maken zijn. En stopt een machine er écht mee waarbij niemand de kennis (meer) heeft om zo’n machine te maken ed, dan houdt het écht op voor dat patroon of die randjes.

Wij kopen steeds groter in, nemen steeds meer soorten en kleuren op voorraad, en nemen vaak de ‘laatste’ rollen van de groothandel in Nederland af en moeten dan – net als iedereen – wachten tot er nieuwe partijen geweven kunnen worden.

Vanwege alle omstandigheden hebben we te horen gekregen dat de garens voor het weven van alle soorten band pas in oktober van dit jaar geleverd kunnen worden (met slag om de arm), en dus dan vanaf dat moment alles weer in productie genomen kan worden. Dan wordt de lijst met aanvragen afgewerkt, omdat elke handwerkwinkel in Europa die orders bij de groothandel heeft neergelegd hun bestelling binnen willen krijgen, en dat zijn er nogal wat.

Wij merken een verhoogde interesse voor linnenband en Aidaband: dat komt natuurlijk door al onze leuke projecten en ideeën die we doorgeven. Heel erg leuk, maar tot halverwege de herfst dus beperkt leverbaar, zolang de voorraad bij ons strekt.

En dan maar hopen dat het garen daadwerkelijk in oktober (of iets later wellicht) bij de fabriek in Duitsland binnenkomt, zodat de machines weer kunnen snorren, prachtig band gemaakt wordt, dat via onze Nederlandse importeur naar ons toe kan komen, en daarna naar jou….

Voorlopig hebben we dus nog voorraad, maar wil je bepaalde soorten graag bestellen? Doe het dan op tijd!

Veel borduurplezier
Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

De opzet voor XXThemapatroontjes op Aidaband van 20 cm breed – twee opties

De materialen die je nodig hebt om ‘te starten’ met een lange Aidaband(rol) voor het borduren van meerdere XXThemapatroontjes, waarbij je voor twee opties kunt kiezen zijn:
Aidaband van 20 cm breed (met mooie afgewerkte zijranden), van 5,5 kruisjes per centimeter. Via deze webshop te bestellen in ecru of wit, per meter of per 5 meter.
XXborduurgarenpakketje voor de eerste 5 Thema’s: je kunt daarmee alle patroontjes (4 of 5 per Thema) borduren, plus kleur XX446 die voor stiksteken gebruikt wordt – en voor alle kruissteekjes die bij de kaders van dit project geborduurd worden. Je hebt – als je een lange rol gaat borduren – meerdere strengetjes XX446 nodig: die kun je via de losse XXgarens altijd bestellen.
– Borduurnaald nr. 26 zonder punt
– Borduurschaartje
– En… natuurlijk de XXThemapatroontjes, die je om de dag GRATIS kunt downloaden.

Op de foto hiernaast zie je dat ik voor de 1e optie ‘vierkant en rechthoek’ heb gekozen. Ben gestart op ca. 5 cm vanaf de onderkant, en heb de eerste kaders geborduurd. Het linker vierkante kader is voor de XXThema patroontjes, het rechthoekige kader daarnaast voor ‘onze’ teksten en figuurtjes.

Ongeveer 5/6 cm vanaf de onderkant van het band begin je met borduren, uitgewerkt van links naar rechts = 100 vakjes (Aida bundeltjes). Het beginstuk kun je dan omvouwen (zoals je op de foto ziet), en later netjes afwerken.

Om en om een kruissteekje met kleur XX446 borduren – die XXkleur heb je dus meer nodig qua hoeveelheid dan alleen bij wat stiksteken bij de motiefjes (kun je altijd apart bestellen via onze webshop).

De motiefjes komen in de linker vakjes (vierkant), teksten die ik erbij ga leveren in de rechter vakjes (rechthoek). We hebben het idee om er een soort ‘naslagwerk’ van te maken. De patroontjes daarvoor komen ook per thema GRATIS via Downloads XXThemapatroontjes, zodra een thema klaar is.

De afbeelding hiernaast laat het linkerdeel van het borduurwerk zien: hoe je de kruisjes met XX446 om en om plaatst, waarbij je dan in de linkerhoek onderaan één vakje open laat. De om-en-om kruissteken worden direct tegen de mooie geweven zijkand geplaatst.

Als je rechtsonder met de onderste horizontale rand begint met een kruissteekje (2 draadjes XX446), sla je steeds 1 vakje over en zet de volgende. Zo ga je naar links tot naar de linkerhoek: daar maak je het laatste kruissteekje van de onderrand op één vakje voor de hoek.

En zo aan de linker kant naar boven een verticale lijn borduren, het vakje op de hoek dus overslaan, direct aansluitend een kruissteekje, om en om aldoor. Hetzelfde doe je bij de rechter rand: laat steeds 1 vakje open. Maak de 2e horizontale kruissteeklijn ook om en om, zorg ervoor dat er 34 LEGE VAKJES overblijven.

Uiteindelijk maak je nog een 3e verticale lijn; die komt op 34 LEGE VAKJES vanaf de linker kruissteek lijn, steeds weer om en om de kruissteekjes plaatsen.

Nu heb je twee kaders gemaakt: links een vierkant van 34 x 34 lege vakjes en rechts een rechthoek van 34 x 63 lege vakjes.

Aan de rechterkant ziet het er dan uit als op de afbeelding: als je in de rechterhoek onderaan start met het eerste kruissteekje (2 draadjes XX446), en steeds één vakje overslaat, krijg je een rij kruisteekjes om en om.

Naar boven toe hetzelfde, maar LET OP: zorg wel dat er 34 vakjes ruimte binnen de geborduurde kruissteekjes overblijft.

NB: onderaan geef ik een alternatief voor als je alleen de XXThemapatroontjes wilt borduren, en geen teksten/extra’s rechts erbij.

Aan de linkerkant stop je met de horizontale kruissteek lijn, één kruisje voordat je bij de kant bent. Omhoog (verticale kruissteek lijn) ga je weer om en om kruissteekjes zetten (kijk naar het telpatroon hierboven of goed naar de foto – je kunt foto’s vergroten door er op te klikken).

Zo heb je beide kanten goed, en daarboven dus ook weer een horizontale kruissteek lijn geborduurd.

Elke herhaling van vierkante en rechthoekige kaders naast elkaar is 35 vakjes hoog, met kruissteken om en om – dat is de horizontale onderrand en 34 vakjes. Ga je er een kader bovenop zetten, kom je op 70 vakjes hoog, en bij de 3e dan 105 vakjes hoog, enz..

Tel vanaf de linkerkant = verticale kruissteek lijn 34 lege vakjes, en zet op de 35e nog een verticale kruissteek lijn: zo krijg je links een vierkant kader met binnenin 34 x 34 lege vakjes, en rechts een rechthoekig kader met binnenin 34 x 63 lege vakjes.

En zo ga je naar boven toe steeds dit soort kaders borduren, totdat je (1 meter of 5 meter, of misschien wel 10 meter?) vol is.

Omdat een deel van 35 vakjes/kruissteken hoog ca. 6,3 cm is, kun je op 1 meter ongeveer 15 (15,8) van deze kaders boven elkaar borduren. Dat betekent dat je dan ca.3 XXThema’s af kunt maken, omdat deze 4 of 5 patroontjes per stuk bevatten.
Wil je meer? Dan kun je een rol van 5 meter vol borduren: dat zijn ca. 75 tot 79 kaders.

BEDENK WEL DAT JE KUNT KIEZEN: je hoeft niet alle XXThema patroontjes te borduren, want dat worden er heel wat! Alle 447 kleuren komen minimaal 1 x aan bod, sommigen zelfs 2 x. Dat zou betekenen dat je meerdere grote rollen vol gaat borduren. Leuk natuurlijk: ben je heerlijk jaren aan het borduren, met om de dag een gratis patroontje!

Wil je dat niet? Wacht dan tot een nieuw thema/patroontje bij de download gezet wordt, en kijk of het onderwerp je bevalt. Zo niet: wacht dan op het volgende thema. Je kunt het later altijd toevoegen, want het hoeft niet op volgorde!!!

En zo ga ik meer kaders naar boven toe maken: wel goed tellen om steeds de hoogte van 34 lege vakjes te behouden.

Op dit punt kan het eerste XXThemapatroontje al in het vierkantje vakje (links) geborduurd worden. Dat is al gratis te downloaden. Om de dag een nieuw patroontje. Thema 1 = Kruiden, met 5 patroontjes. Zo duurt het dus 10 dagen voordat je alle 5 de patroontjes kunt downloaden. Heb je alle tijd om die motiefjes alvast in de vierkante kaders te borduren.

Rechts komt dus iets anders: de patroontjes daarvan krijg je – na het publiceren van alle patroontjes binnen een thema – als aparte download te zien, ook op bovengenoemde download pagina. Die borduur je dus als laatste bij een thema.

Lijkt het je allemaal teveel werk, of vind je dat je te weinig XXThema patroontjes op 1 meter of 5 meter Aidaband kunt borduren? Dan kun je ook alleen die motiefjes borduren volgens de 2e optie en deel je de Aidaband als volgt in:

Maak 3 kaders met elk 32 lege vakjes. Kruissteek rechtsonder en weer om en om borduren, de verticale kruissteek lijnen komen van vanaf rechts gerekend op
– 1e steek = helemaal tegen rechter afgewerkte kant aan
– 34e steek
– 67e steek
– 100e steek – helemaal tegen linker afgewerkte kant aan

Elke herhaling van 3 vierkante kaders naast elkaar is 33 vakjes hoog , met kruissteken om en om – dat is de horizontale onderrand en 32 vakjes. Ga je er een kader bovenop zetten, kom je op dus 66 vakjes hoog, en bij de 3e dan 99 vakjes hoog, enz.

Omdat een deel van 33 vakjes/kruissteken hoog ca. 6 cm is, kun je op 1 meter ongeveer 16 (16,6) x 3 (naast elkaar) = 48 van deze kaders naast en boven elkaar borduren. Dat betekent dat je dan veel XXThema’s af kunt maken, omdat deze 4 of 5 patroontjes per stuk bevatten.
Wil je meer? Dan kun je een rol van 5 meter vol borduren: dat zijn ca. 240 tot 245 kaders.

Waar je ook voor kiest: het wordt vast een heel leuk borduurproject, waar je lange tijd mee bezig kunt zijn.

Hoe het er verder uit komt te zien volgens optie 1 (mijn werk), laat ik af en toe zien via deze Blog/Nieuws: mijn vorderingen dan met de eerste optie. In ieder geval kun je aan de slag, als je Aida band en het XXThema garenpakketje voor thema 1 t/m 5 hebt (besteld).

Veel borduurplezier
Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Onze webshop op je mobiel bekijken*

Als je onze webshop op je mobiel opent, krijg je de ‘Webshop versie’ daarvan te zien. Elke webshop heeft de mogelijkheid om zowel de versie voor PC en Laptop of Tablet/IPad in te stellen, als voor mobiel. Bij dat laatste is je scherm natuurlijk veel kleiner en wordt de layout automatisch aangepast.

Jammer is alleen dat je dan bepaalde functies niet direct ziet. Zoals je op de foto links kunt zien heb je – naast Sylvia Handwerken – de knop ‘Menu’ (klik maar even op de foto om deze te vergroten). Als je daarop klikt krijg je alle opties qua artikelen te zien, gegroepeerd in Categorieën. Je kunt door het beeld te naar boven te verschuiven naar diverse mogelijkheden van de webshop komen, zodat je de categorieën per stuk met foto kunt zien. Onder de Categorieën staat de Winkelmand (waarbij je ziet dat er ‘Geen producten in de winkelwagen’ staan, of er staat wel wat in als je al wat aangeklikt hebt), je kunt lezen waar we te vinden zijn en je op onze wekelijkse nieuwsbrief abonneren.

Maar wil je nu naar onze Blog/Nieuws, Contact of andere basisopties gaan, dan zie je die hier niet.

Voor een totaalbeeld van onze webshop, kun je de ‘Desktop versie’ aanklikken = totaalbeeld. Kijk naar de drie puntjes rechtsboven bij je mobiel, en klik daarop.

* We hebben de foto’s via een Samsung Galaxy mobiel gemaakt: heb jij een andere mobiel? Bv. een IPhone? Kijk dan hoe je daar naar bepaalde opties kunt gaan.

Bij de opties zie je (bijna onderaan) ‘Desktopsite’ staan, met een vierkant hokje er achter. Een desktopsite wil zeggen dat je een beeld krijgt zoals het er op een PC of Laptop (of Tablet/IPad) uitziet. Klik het vakje aan (er komt een vinkje of een blauw blokje in te staan) en kijk….

Heb je een ander (merk) mobiel? Kijk dan waar je ‘opties’ kunt aanklikken, om een vergelijkbare mogelijkheid te gebruiken.

Je kijkt nu via de Desktopversie. Dat wil dus zeggen dat je – weliswaar verkleind – dezelfde weergave hebt als bij een computer op het beeldscherm. Alle opties zie je in één keer.

Je ziet bij de Header (foto bovenaan) alle opties voor Blog/Nieuws, Contact enz. staan, maar ook het menu met de Categorieën. Het beeld eronder zijn de kolommen zoals ze bij een computer te zien zijn, maar je kunt nog steeds het beeld verschuiven.

Wil je meer details zien omdat alles te klein is? Trek het beeld dan groter door met je duim en wijsvinger naar buiten te ‘trekken’: je kunt nog steeds het beeld verschuiven – wat dan wel moet, omdat je niet meer alles in één keer ziet. Je kunt het zo groot maken als je zelf wilt. Dat kun je ook weer verkleinen door duim en wijsvinger naar ‘binnen’ te bewegen over je scherm. En zo kun je naar onderen, naar boven, naar links en naar rechts schuiven, of weer terug gaan naar ‘Mobieloptie’, door weer naar de 3 puntjes te gaan, en het vinkje bij ‘Desktopoptie’ UIT te zetten (erop te klikken).

Zo zijn er altijd meer mogelijkheden om onze webshop te bekijken en er uit te bestellen.

Sylvia
Geplaatst op Geef een reactie

Zelf samenstellen van een merklapje

Je hebt vast – net als ik – veel borduurpatroontjes van allerlei merken liggen. Hoe leuk is het om daar delen van te borduren en te combineren, dus niet een ‘vast’ patroontje gebruiken, maar onderdelen tot de maat van de binnenkant van het lijstje dat je hiervoor wilt gebruiken.

Moeilijk? Nee hoor, maar wel durven. Zelf heb ik een aantal XXborduurgarens qua kleur verzameld, een stuk lichtgrijze Jobelan afgeknipt tot de gewenste maat PLUS 10 cm ruimte er omheen voor het spannen en inlijsten, en vanuit het midden berekend ben ik gaan borduren.

Diverse patronen gebruikt, kleuren zelf bedacht, maar het middenstuk kwam van een oud patroontje dat ik al heel lang had liggen. Ik heb daar toch wijzigingen in aangebracht, gewoon… omdat het kan.

Zo heb ik hartjes en kersen meerdere keren geborduurd, en uiteindelijk zelfs getallen 1 t/m 0 aan de linkerkant erbij gezet, nog een vogeltje bovenop en meer invul vormpjes, om het geheel naar de juiste maat te trekken. Wat je op de foto rechts ziet is echt nog niet genoeg, want het was nog veel te klein. Dus: nogmaals gewoon doen – zet er maar kleine motiefjes bij, vul maar op met sterretjes, hartjes, vormpjes ed. Alles kan en alles mag!

Uiteindelijk was het goed, daarna op de achterkant gestreken (wel met een katoenen stof ertussen en de strijkbout niet te heet, want de XXgarens die ik gebruikt heb zijn gemaakt van 100% polyester).

Daarna heb ik een stukje stevig karton afgesneden tot de juiste maat = binnenmaat en ietsje minder, omdat je de dikte van de borduurstof mee moet rekenen. Oorspronkelijk zat er een passe-partout in de lijst, die ik niet ga gebruiken. Vandaar dat het stukje stevig karton er prima in zou passen.

Alles volledig opgespannen op de achterkant: eerst op de smalle kanten met dubbele draad naaigaren, vanuit het midden naar de ene kant, omdraaien en vanuit het midden naar de andere kant. Op dit punt was het nog mogelijk om het werk iets te verschuiven – dus even bij de voorkant gekeken, maar dat was niet nodig: alles zat perfect gecentreerd. En ook al was dat niet zo: iets uit het midden staat soms ook leuk.

Daarna wat van de hoekjes van de stof afgeknipt maar wel uitgekeken dat er nog wat OP de hoekjes bleef zitten. Vervolgens de lange kant gespannen: ook eerst weer vanuit het midden naar de kant, omdraaien en vanuit het midden naar de andere kant. En uiteraard alles goed vastzetten.

Wat mij betreft prima gelukt. Alles zit strak, de zijkanten zijn redelijk recht: zo gaat alles in het lijstje.

Op dit punt zijn trouwens nog steeds veranderingen aan te brengen: iets verschuiven lukt altijd. Maar het blijft opletten dat rechte randen van borduurmotieven niet gaan bobbelen, of scheef trekken. Dat is belangrijker wat mij betreft dan gelijke afmetingen opzij of boven en onder.

Lijst omgekeerd neergelegd, glas aan binnen- en buitenkant schoongemaakt (dat is altijd stoffig of zit vol vingerafdrukken, als je een lijst gekocht hebt), en in de lijst gelegd, borduurwerk er omgekeerd in en goed positioneren (het was ietsje kleiner dan nodig was, maar dat kon gelukkig) en daarna de achterkant er tegenaan om alles dicht te krijgen. En dan een plekje aan de want, aan het rek gevonden. Voor de zekerheid heb ik aan de bovenkant een ijzerdraadje bevestigd en dat door een spijl van het rek gehaald, om te voorkomen dat – als iemand er langs zou lopen en per ongeluk met een jas, tas of iets anders tegen het plankje aan zou stoten – het borduurwerk eraf zou kletteren.

Weer een leuk borduurwerkje af, op naar het volgende.

Ga jij ook zo te werk? Leuk als je een reactie hieronder achterlaat.
Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Voor quiltsters: er staan nog veel quiltartikelen en stoffenpakketten bij ‘Koopjes en Acties’

Op veler verzoek hebben we veel stoffenpakketten en handige quiltartikelen verplaatst naar ‘Koopjes en Acties’, omdat dat nog artikelen zijn die ook in samenhang met borduurwerk gebruikt kunnen worden.

LET OP: alles is naar voorraad, zolang dat nog aanwezig is – bestel NIET meer qua aantal dan er staat!

Ook voorgestanste malletjes voor English Paper PIecing staan er nog in, zolang de voorraad strekt. Ze worden veel gebruikt om oa. kleine borduurwerkjes omheen te zetten en dan te verwerken met quiltstoffen. Zo kun je kleine of grotere quilts maken maar ook kussentjes en grotere werkstukken.

Hiervoor geldt hetzelfde: kijk goed naar het aantal, op = op. Alles is wel met flinke korting te bestellen.

Er staan ook nog een aantal Complete Packs met ALLE voorgestanste malletjes voor English Paper Piecing van bepaalde projecten of quilts in – ook weer: OP = OP.
Allemaal mooi afgeprijsd.

Andere artikelen die ook nog handig zijn, maar gewoon doorlopen, hebben we bij DIVERSEN geplaatst.

Dus: sla je slag… bestel zolang het nog kan. Iemand anders kan je voor zijn.

Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Wat komen er leuke en bijzondere borduurpatronen naar ons toe! Alles is onderweg vanuit Amerika!

Van Blackbird Design komen er borduurpatronen en borduurboeken. We beginnen met een aantal, maar als je iets zoekt, laat het ons dan weten via sylvia@sylviasartquilts.nl – we kunnen heel veel bestellen. Dat geldt voor alle hieronder vermelde merken (behalve Lily Points).

Zo vullen we onze webshop met allerlei mooie patronen en boeken: we hebben al veel enthousiaste reacties gekregen – dat geeft ons aan om nóg meer te kijken naar wat de borduurster graag wil.

Houd rekening met levertijd: 2 tot 3 weken zeker, maar af en toe wat langer. Dat hebben veel borduursters er wel voor over: je kunt patronen vaak in de voorverkoop bestellen. Dan weet je zeker dat het na afwerking van je bestelling naar je toekomt.

Van Cottage Garden Samplings komen er series: Een al afgehandelde serie van 2021 is met 12 patronen te bestellen: A Time for All Seasons. Een nog lopende serie ‘A Year in the Woods’ is bezig: daarvan zijn er nu al 7 patronen uit en te bestellen, en komen er nog 5 stuks in de loop van dit jaar (elke maand een nieuwe).

Je kunt ze ‘los’ borduren, zelfs op verschillende kleuren borduurstof, of op één grote lap borduurstof – net wat je wilt.

Hardanger boekjes van diverse merken, o.a. Emie Bischop, zijn voor beginners en gevorderden verkrijgbaar, alsmede een aantal ‘Beginnerspakketten’, om zo steken en effecten te leren. Prachtige werkstukken kun je hier van maken, waarbij je bv. Venus Perlé garens kunt gebruiken, maar ook andere garens, zoals XXborduurgarens of bv. Waterlilies 100% gemêleerd zijdegaren en zelfs Petite Treasure Braid metaalgaren. Net wat je mooi lijkt.

Lili Points: leuke letters met een patchwork uitstraling. Deze serie loopt uit en is met flinke korting te bestellen, zolang de voorraad strekt. Leuk om een letter voor iemand te borduren, óf om het hele alfabet op één lap te maken: om de prijs hoef je het niet te laten!

Lindner’s Kreuzstiche: Duitse patronenlijn met heel veel frisse samplers, waarbij voorbeelden aangegeven staan. Je kunt zo’n hele sampler borduren, maar ook onderdelen eruit halen voor kleinere werkstukken. We hebben al meer dan 40 verschillende patronen. Er komen verschillende per jaar nieuw uit, dus vullen we dat steeds aan.

HANDIG: als je op 11 draads (Jobelan) borduurstof werkt, is het telpatroon binnenin bijna exact het formaat zoals je borduurwerk wordt – weet je meteen hoe groot het er uit komt te zien.

Long Dog Samplers: veel Mono patronen, maar ook meerkleurige patronen: samplers in allerlei formaten en stijlen, meestal redelijk groot. We hebben nog een kleine collectie, maar gaan dat – zeker op verzoek – weer aanvullen.

Mani di Donna patronen: ontwerpster Simona houdt van gezellige en nostalgische taferelen: kussentjes en samplers zijn te vinden in onze webshop. Op dit moment een paar patroontjes, maar er komen nog meer!

En dan de patronen en speciale materialenpakketten van Mirabilia (Nora Corbett): zeer bekend bij borduursters, wij hadden ze al jaren, is een tijdje weggeweest maar nu weer helemaal terug!

Prachtige vrouwenfiguren (zeemeerminnen en koninginnen), maar ook andere taferelen. Bij de speciale materialenpakketten zijn vaak speciale garens, metaalgarens en kraaltjes of treasures aanwezig, om je werkstuk te laten schitteren

De patronen van Moira Blackburn Samplers zijn – zoals de naam het al zegt – merklappen: we hebben de eerste aantallen in de webshop staan.

Zo bijzonder met alle losse figuren, die je ook voor kleinere werkstukken kunt gebruiken. Alfabetten, huisjes, randjes, enz. Maak ze met de kleuren n.a.v. het voorbeeld, of gebruik je eigen kleurstellingen.

De merklappen van Sampler Cove zijn allemaal bijzonder: sommigen kun je in één kleur of met gemêleerd garen borduren, anderen zijn meerkleurig, met bijzondere effecten. Langwerpig, vierkant… zoveel moois met alle randjes en af en toe bijzondere stekeneffecten.

Bij de ‘Speciale Borduurpatronen zijn Heaven and Earth Design patronen te vinden: exemplaren die door mij netjes zijn aangekocht, uitgeprint op redelijk groot formaat telpatroon, en nu beschikbaar zijn voor bestelling door een enthousiaste borduurster.

En last but not least ‘The Prairie Schooler‘ borduurpatronen: van Alfabetserie (9 patroonbladen met elk 3 patroontjes), naar Maanden van het jaar (12 verschillende patroonbladen met elk 2 borduurwerkjes er op) tot de zeer populaire Santa’s: die laatste zijn vanaf 1984 uitgegeven, nu weer herdrukt en bij ons te bestellen.

En natuurlijk kun je alles met XXborduurgarens gaan maken: alle 447 kleuren zijn bij ons altijd op voorraad.
Zover mogelijk doen wij gelijk een omzettingslijst bij veel van bovenstaande merken/patronen, zodat het bestellen makkelijker is.

Ga maar fijn kijken in deze webshop: klik op de links die bij elk merk gegeven worden en geniet!

Zie je iets niet van een bepaald merk dat je wel graag wilt bestellen? Mail ons dan via sylvia@sylviasartquilts.nl en wij gaan kijken of we het bij een volgende keer in Amerika erbij kunnen bestellen!
Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Van een hartje een biscornu maken

Heb je al één of meerdere leuke hartjes van Loes de Kleuver/XXThreads geborduurd? Dan weet je hoe leuk dat is: een klein hartje, met XXborduurgarens op bv. Jobelan borduurstof. Ik heb er nu één gemaakt in mijn eigen kleuren (dat mag hoor) op witte Jobelan.

Een biscornu is een kussentje dat gevormd wordt door twee lapjes (op de goede kant) ‘verwrongen’ aan elkaar te naaien, en dat is precies wat het Franse woord ‘biscornu’ betekent.

Ik ben al weer met een volgend hartje bezig geweest, maar ga van het eerste geborduurde hartje een biscornu maken: een kussentje dat je neer kunt leggen of op kunt hangen (met een lusje).

Om twee lapjes op elkaar te kunnen naaien, heb ik rondom het borduurwerk – op afstand van 1 kruissteekje – een kruissteekrandje met donkerrood XXgaren gemaakt. Zo’n zelfde randje heb ik op een ‘leeg’ stukje Jobelan borduurstof gemaakt = dezelfde afmeting. Je kunt ook op het borduurstofje voor de achterkant iets borduren als je dat wilt, maar ik heb het zo gelaten.

Je ziet vaak dat men stiksteken langs een rand van borduurwerkje maakt voor een biscornu: je hebt zo’n rand nodig om alles netjes aan elkaar te kunnen naaien. Ik vond een randje kruissteken ook prima.

Om een biscornu/kussentje te maken, leg je de hoek/punt van het ene borduurwerk op het exacte midden van het andere borduurwerk: beide goede kanten zichtbaar. Je naait dan met een draad steeds onder twee weefseldraden (breedte van een kruissteekje) aan de ene kant en daarna aan de andere kant, zodat je beide kanten tegelijk aan elkaar naait.

Omdat ik wat ruimte tussen de donkerrode kruissteekrandjes wilde houden, ben ik begonnen op 1 kruissteekje afstand bij beide lapjes. Zo zitten er dan 4 weefseldraden uiteindelijk tussen de kruissteekrandjes (2 van het ene lapje en 2 van het andere lapje).

Trek de steken goed aan, om de lapjes dicht tegen elkaar te naaien. Als je geen steekjes wilt zien, gebruik dan een kleur draad die gelijk is aan de borduurstof. Ik vond het juist leuk dat je nog wat van de donkerrode draad blijft zien…

Op de hoek = in mijn geval, 2 draadjes voorbij de hoek van de kruissteken, ga je ‘om’ de hoek verder, dus weer steeds per 2 weefseldraden. Die hoek is van het lapje waar je ‘in het midden’ bent begonnen, terwijl je dan bij het andere lapje juist exact op het midden uit moet komen.

Je ziet dat er al een ‘verwrongen’ geheel ontstaat.

En zo verder rondom tot je bijna niet meer je vingers tussen de lapjes kunt zetten.

Gebruik luchtige vulling om het ‘kussentje’ te vullen. Duw het wel stevig bij alle gevormde hoeken en knikken aan.

Naai alles dan verder dicht: let op dat je geen vulling meeneemt met de steken, anders komt dat door de borduurstof heen.

Het wordt steeds wat lastiger om tot de laatste steken te komen, maar omdat je op de goede kant werkt, hoef je niets te keren.

Als de biscornu helemaal dicht is, kun je nog een lusje aanbrengen: ik heb dat van 2 draadjes XXborduurgaren gemaakt – klein knoopje in het begin, aan de achterkant tussen de borduurstof doorhalen naar de plek waar het lusje moet komen, dan draad over de vinger leggen tot je de juiste hoogte van het lusje hebt, en terugsteken in de stof, en onzichtbaar in/achter het borduurwerk wegwerken.

LET OP: het lusje moet wel exact in het midden van de biscornu komen.
Dit is een heel klein kussentje geworden. Wil je het groter hebben? Borduur het dan al op een groter stuk borduurstof, voeg randjes toe tot de totale maat naar je zin is = inclusief randje met kruis- of stiksteken voor het langs opnaaien.

Als laatste heb ik twee kraaltjes op het midden van de biscornu genaaid: één op de voorkant en één op de achterkant, goed aangetrokken tot het midden van beide kanten naar elkaar toe komt. Er ontstaat een ‘kuil’ in het midden aan beide kanten: dat is hoe zo’n biscornu er uiteindelijk uit komt te zien.

En dan heb ik een leuk hangertje gemaakt: voor op een ladeknop, aan een haakje van een sierobject of (straks) in de kerstboom… alles kan. Als je er geen lusje aan maakt, kun je dit kussentje ergens in leggen: een mooi doosje, met nog veel meer biscornuutjes bij elkaar….

Vul het eventueel met een kruid of geurende lavendel: dan heb je nóg meer plezier van dit werkstukje.
Op naar de volgende: nog meer hartjes borduren, of andere kleine motiefjes zoeken. Die zijn er genoeg!

Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

We send our Heart

Een prachtig initiatief van XXThreads: vanaf het begin van de oorlog in Oekraïne is Loes de Kleurver hartenpatroontjes gaan ontwerpen, die met XXborduurgarens gemaakt kunnen worden.

Haar inspiratiebron is de vraag aan borduursters geweest, om gezegdes met HART(EN) door te geven, n.a.v. waarvan zij een ontwerpje maakt.
Je kunt ALLE hartjespatronen via de Facebook groep Sylvia Borduren GRATIS binnenhalen: wel even lid zijn/worden van die groep!

Kleine patroontjes die snel te borduren zijn. Je kunt ze voor een kaart borduren, voor een klein schilderijtje, op een rol maken, of een hele sampler van borduren.

Borduur ze in de aangegeven kleuren, of kies je eigen kleurstellingen.

Het is leuk om de hartjespatronen te borduren: links zie je een hartjespatroon, rechts daarvan mijn borduurwerkje – hele andere kleuren en snel gemaakt. Niet dat dat nodig is, maar dan kun je alle andere hartjes ook gaan borduren…

Nog zo’n hartje, ook weer in totaal andere kleuren gemaakt. Er is zoveel mogelijk met het prachtige XXborduurgaren, dat je per losse strengetjes (slechts € 0,75 per stuk) kunt bestellen!

Denk tijdens het borduren aan anderen die het moeilijk hebben, of geef je borduurwerkje (al dan niet ingelijst of afgewerkt) aan iemand die zelf niet kan borduren, maar het wel waardeert.

Een beetje om elkaar geven, dat is de boodschap van deze hartjes.
Met de grootste dank aan Loes, voor al haar geweldige ontwerpwerk!

Veel borduurplezier

Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Nog meer borduurgarens in de webshop gezet

Zoals je de afgelopen weken hebt kunnen lezen via deze webshop en via onze (wekelijkse) nieuwsbrief, zijn we druk bezig om de webshop te verbeteren. Dat begon met een vernieuwde opzet maar ook het het plaatsen van o.a. borduurstoffen en -garens, die niet meer via een pull-down menu te bestellen zijn, maar per stuk in beeld komen: met duidelijke foto’s en mogelijkheid om direct op de bestelknop te klikken.

Dat is o.a. ook gebeurd met alle 199 Waterlilies = 100% natuurzijde gemêleerde garens, 12 draads, 5,5 m per strengetje. Niet alleen een mooie foto per artikel, maar – als je op de foto klikt – nog een extra foto en natuurlijk de beschrijving van het artikel. We hebben hier niet alles van op voorraad, maar – indien op voorraad bij de leverancier – het is snel te bestellen, dus kun je het gewoon in je winkelmandje plaatsen.

Ook van de Petite Treasure Braids van Rainbow Gallery, het zachte metaalgaren met zo’n sprankelend effect, hebben we nu alle 90 kleuren (wel allemaal op voorraad), ook per stuk in de webshop staan.

Dit garen kun je gebruiken i.p.v. XXbordurgaren voor kruissteken, maar nóg leuker is het om de stiksteken hiervan te maken. 1 Draadje als je het subtiel wilt, 2 als je meer glinster effect wilt hebben.

En wat te denken van de Jobelan borduurstoffen (11 draads = 5,5 kruisjes per centimeter), die we nu in veel meer kleuren en afmetingen op voorraad hebben? Niet alleen te bestellen via meterstukken van 1.40 m breed, maar ook in voorverpakte coupons van 50 x 70 cm. Handig als je niet zo’n groot borduurwerk wilt gaan maken.

Veel kleuren staan nu ook per stuk in de webshop. En voor degenen die liever direct naar de meterstukken of de coupons gaan, of zelfs naar de witte 8 draads Jobelan: klik bij het menu dóór naar de optie van je keuze.

Daarnaast hebben we prachtige Aida stoffen en ook linnenband en Aida band. Dat laatste in diverse breedtes met afgewerkte randen. Let vooral op het 20 cm brede Aidaband: dat is er nu in het wit én in het ecru. We zijn nog bezig om met de leverancier te bekijken of er ook andere kleuren gemaakt kunnen worden, maar voorlopig deze dan.

Zo zijn we voortdurend bezig om te bekijken hoe we de webshop aan kunnen vullen en beter kunnen maken, want met borduren gaan we door – zoals je hebt kunnen lezen stoppen we met alles van patchwork en quilten: dat is nu nog steeds in de UITVERKOOP, t/m 31 mei 2002. Haal dus nog op tijd je voordeel!!!

Heb je onze collectie Hardanger borduurboekjes al gevonden? Daar kun je met de Jobelan borduurstof, XXborduurgarens, Waterlilies en Petite Treasure Braids prachtige werkstukken in je eigen kleurstellingen van maken.
Eventueel met toevoegingen van Mill Hill Kraaltjes en treasures. Maak er wat moois van!

Vergeet ook de Warmies niet: magnetronknuffels, nekwarmers enz. Leuk om cadeau te geven of om zelf te gebruiken.

Vooral de nekwarmers worden door handwerksters veel besteld: het gewicht daarvan brengt verlichting op je spieren, wat prettig is als je een tijd hebt zitten borduren. Daarnaast kun je ze verwarmen in de magnetron, zodat ze koude spieren of spierpijn kunnen verlichten, én je kunt ze in de vriezer leggen voor de komende zomerdagen als het erg warm weer is.

Niet alleen leuk, maar functioneel ook!

Genoeg om weer te bekijken. We vullen onze voorraad bijna elke week aan. Zie je iets niet wat je wel graag zou willen bestellen? Mail ons dan via sylvis@sylviasartquilts.nl en wij gaan bekijken of we daar iets aan kunnen doen.
Veel kijk en bestelplezier!

Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Vernieuwde webshop

Sinds begin april 2022 zijn we druk bezig geweest om onze webshop te vernieuwen: toegankelijker en klantvriendelijker te maken. Dat doen we o.a. door artikelen die eerst met een pull-down menu in de webshop stonden nu PER STUK met foto(s) en uitleg te plaatsen.

Zo kun je oa. alle 447 XXborduurgarens nu per stuk – opvolgorde van XX001 t/m XX447 – eventueel direct via de button ‘Toevoegen aan winkelwagen’ bestellen. Dat gaat een stuk sneller dan voorheen. Bovendien zie je nu de kleur van het strengetje en krijg je een goede indruk van wat je binnen gaat krijgen. Wil je meer van een strengetje? Dan kun je natuurlijk op het artikel/de foto klikken en het aantal direct verhogen, maar dat kan ook in je winkelmandje.

Daarnaast hebben we ook veel XXgarenpakketjes (categorie daarboven): dat zijn samengestelde pakketjes met XXstrengetjes voor bepaalde patronen, die je veelal gratis kunt downloaden of via je email toegestuurd krijgt, maar ook KLEURENPAKKETJES die we van bepaalde kleurgroepen zelf hebben gemaakt. En wat te denken van het Starterspakket voor Patchwork en Kruissteek (weer te bestellen), een XXgarenpakket Kerst of zelfs een volledig XX447strengetjes pakket?

Ook de populaire metaalgarens Petite Treasure Braid van Rainbow Gallery zijn op dezelfde manier als de XXborduurgarens te bekijken en te bestellen. We zorgen er voor dat we ALLE beschikbare nummers/kleuren op voorraad hebben en houden. Mocht je een nummer in de rijen van PB en PH niet zien? Dan is het (tijdelijk) uitverkocht. Kijk dan over een poosje nog een keer, of neem contact met ons op (via het contact formulier) en vraag naar een of meerdere kleuren, zodat we het direct voor je kunnen bestellen.

Dat bestellen kan soms wat tijd in beslag nemen, omdat alles uit de US moet komen, maar we doen ons best om het zo snel mogelijk binnen te krijgen.

En zo zijn er nog meer mooie borduurmaterialen, -accessoires en XXgarenprojecten.

De ‘Header’ van onze website – bovenaan – is ook vernieuwd: alle hoofdcategorieën zijn met benamingen in witte tekst te vinden. Ga met de cursor van je muis op een hoofdcategorie staan, en je krijgt een groen pull-down menu te zien, waarbij je vaak op meer categorieën kunt klikken. Soms zijn er ook nog sub-categorieën, die verschijnen doordat je met de cursor van de muis over de benaming gaat. Dan kun je direct naar die artikelen gaan.

Al met al hopelijk een verbetering maar ook vereenvoudiging voor iedereen.

Omdat we vanaf 1 juni alleen nog verder gaan met alles voor (XX)borduren, houden we t/m 31 mei 2022 een uitverkoop betreft patchwork en quilten. Dit is een aparte categorie met allerlei koopjes en aanbiedingen, die – zolang de voorraad strekt – te bestellen zijn.

DOE ER JE VOORDEEL MEE – na genoemde datum zullen er af en toe wellicht nog wat samengestelde pakketten patchwork en quilten via mijn Facebook site(s) aangeboden worden, maar verder houdt het wat dat onderwerp helaas op (corona, concurrentie en slechte leveringen vanuit de US zijn de grootste oorzaken).

Alleen met alles rond borduren kunnen wij nog veel vanuit Europa/Nederland bestellen, en dat is waar we ons volledig op gaan concentreren.

Kijk dus regelmatig, vraag als je een artikel/merk zoekt, dat je niet bij ons ziet staan: wellicht kunnen wij dat in de toekomst toevoegen.

Al met al heel veel om te bekijken en te bestellen en daarna om zelf te maken. We houden je graag bezig, genieten zelf ook van al het moois wat er is en wat we hier als voorbeeld maken of van leveranciers te zien krijgen. Er komt nog heel veel aan en er wordt nog meer ontwikkeld.

We wensen je veel plezier bij het doorkijken van onze webshop en geniet van wat je van je bestelde artikelen gaat maken

Sylvia