Geplaatst op Geef een reactie

Hexagons knippen voor La Passion

September gaat deze 13-delige cursus (waar je op 2 manieren aan kunt deelnemen, klik HIER om naar de opties toe te gaan) an start. Om deze cursus voor te bereiden, ga ik de quilt zelf maken: dat is een goede manier om de werkwijze door te kunnen geven.

Omdat bij het maken van deze quilt alleen met 1/2 inch Hexagon malletjes wordt gewerkt = vrij klein, heb je er veel nodig. Gelukkig zijn ze in pakketten van 750 stuks of zelfs 1.500 stuks te bestellen: voorgestanst, zodat ze allemaal gelijk van formaat zijn. Die ben ik zelf aan het gebruiken, net als Bohin Glue Pen en de refills daarvoor, omdat ik zelf de malletjes met stof via lijm ga omwerken, en niet met garen (wat jij natuurlijk gewoon mag doen, al heb je dan evengoed een beetje lijm nodig).

Bij de cursus krijg je allerlei tips en handigheidjes om de grote quilt (ca. 2.50 x 2.60 m) te maken. Oorspronkelijk zijn er effen stofjes voor gebruikt, maar mijn voorbeeld laat zien dat je gewoon met printstofjes kunt werken. De manier om hexagon vormen uit stoffen te tekenen en knippen, zoals je links op de foto ziet, scheelt flink wat stof, ten opzichte van het knippen van vierkantjes uit quiltstoffen, die je naderhand in vorm gaat knippen. Dat wordt allemaal uitgelegd tijdens de gezellige uren die we aan dit project gaan besteden.

Zo ben ik ter voorbereiding al dus de hexagon vormen aan het knippen, heb alvast bijpassende kleuren naaigarens opgezocht voor het aan elkaar zetten (beige kan altijd, maar bij sommige kleuren kies ik toch voor bijna-hetzelfde als de stofjes), en een Bohin Glue en met refills klaargelegd.

En dan ga ik van stofjes die ik in de quilt wil gebruiken hexagons omtekenen en knippen. Elke stof/kleur doe ik apart in een gripzakje, met het aantal op een papiertje. Zo kan ik straks kijken welk stofje ik ga gebruiken en hoeveel ik daarvan heb.

Niet alle stofjes zullen voldoende zijn voor bv. achtergronden: daar heb je altijd heel veel voor nodig, zeker naarmate de quilt groter wordt. Maar voor het begin heb ik dan al een goede start. En daar gaat het om.

Zelf ga ik nog ‘even’ verder met het omtekenen van een stof die ik wél voor de achtergrond ga gebruiken: daar heb ik vele meters van liggen. Dus kan ik met gerust hart beginnen om de hexagons daar uit te knippen.

Enthousiast geworden? Doe dan ook mee, en schrijf je in door bestelling van één van beide opties voor LA PASSION HEXAGON QUILT – de eerste 4 lessen zijn dit jaar nog, de overgebleven lessen zetten we samen op een datum die uitkomt, met meer tijd tussen de lessen vanwege de grootte van de quilt.

Quiltgroeten
Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Kleurrijke delen bij de 100 Landen in 100 Weken

Het begon allemaal met Nederland: het 1e land van de 100 Smiley’s, met de kleuren van de vlaggen van dat land. De ‘Reis’ langs de landen van Europa, en verder, gaat 100 weken door. Alle borduurpatronen van de Smiley’s/landen zijn GRATIS bij ‘Downloads’ binnen te halen: elke week een nieuw land tot ze allemaal binnen zijn.

Voor mijn ontwerp heb ik een zwart/wit blokjesrand bedacht, om zo vakjes te maken waar een land in past. Als je op 11 draads Jobelan borduurt (dat bij het BASISPAKKET inbegrepen is), maak je 10 vakjes horizontaal en 10 vakjes verticaal. De vierkantjes tussen deze blokjesranden geef je een kleur XXborduurgarens uit het basispakket.

Land na land, Smiley na Smiley, eerst naast elkaar, later op de volgende rij weer, zodat het een kleurrijk geheel wordt.

Maar aangezien mijn ‘handelsmerk’ bij mijn zelfontworpen borduurwerken “Patchwork in Kruissteek” is, ga ik meer toevoegen, om het geheel een patchwork uiterlijk te geven. Inmiddels ben ik daar wel om bekend – altijd iets in kruissteek maken wat naar patchwork verwijst. Dus niet met stofjes, maar met XXborduurgarens in veel kleuren.

Om ‘patchwork stukjes’ na te bootsen, borduur je driehoekjes in e hoeken van de vakjes, die door de zwart/wit blokjesranden gevormd worden. Ook hier kijk je zelf welke van de XXborduurgarens/kleuren uit het basispakket (en losse XXgarens ter aanvulling), zodat je het een nóg kleurrijker geheel kunt maken, geheel naar eigen inzicht.

Je mag de kleuren willekeurig kiezen, of er zelf een systeem in zetten. Dat is aan jou. Leef je uit en maak er iets moois van.

Mijn driehoeken zijn 14 kruissteken lang, en worden naarmate ze geborduurd worden steeds kleiner, tot je 1 kruissteek aan de andere kant overhoudt.

Je kunt wanneer je wilt deze driehoeken borduren: de foto hiernaast laat zien hoe dat er uit ziet, met een ingekleurd klein vierkantje op de hoek van de zwart/wit randen.

In een vakje komen dus 4 driehoeken. Op de kruispunten van 4 vakjes ook. Wissel voldoende af met XXgarens en kleuren, tenzij je maar een bepaald aantal kleuren wilt gebruiken en die steeds gaat herhalen: je hebt dan wel wat sneller aanvulling voor die XXkleuren nodig.

En kijk eens hoe vrolijk dat er uit gaat zien: je zou het zo kunnen laten, OF je kunt overal met 1 draadje XX447 zwart stiksteken omheen zetten (je hebt dan wel aanvulling voor deze kleur nodig, die kun je bij de ‘losse’ XXborduurgarens bestellen). Dat HOEFT niet, net wat je wilt…

Maar wacht: als je het zo bekijkt is de buitenkant nog wat kaal. Want er kan nog meer kleur aangebracht worden.

En dat is hoe het er uiteindelijk uit komt te zien, als je de driehoekjes ook BUITEN het geheel, langs de blokjesranden doortrekt.

Niet alleen maak je op de hoeken en op de kruispunten overal driehoeken, zodat je op alles 4 driehoeken ziet, maar trek je de blokjesranden 14 steken verder, om zo het geheel compleet te maken.

Zoals je kunt zien heb ik ook de namen van de landen onder de Smiley’s geborduurd, anders weet ik op den duur niet meer welk land ik gemaakt heb…. De letters daarvoor heb je bij de Smiley’s op het laatste blad van de .pdf staan: deel de naam zodanig in, dat hij in het midden onder (of boven, dat mag ook) de Smiley komt te staan. Bij sommige landen was het even puzzelen, omdat de driehoeken de ruimte voor tekst kleiner maken. Dan heb ik twee regels tekst gemaakt.

En zo wordt het precies zoals ik mijn ontwerp bedoeld heb: 100 Landen van XXborduurgarens /XXThreads en mijn eigen ontwerp met de patchwork uitstraling er omheen.

Elke week weer verder met zo’n kleurrijke Smiley: wat een heerlijk werk is het toch. En zo fijn dat het maar kleine borduurwerken per week zijn, ca. 7 x 7 cm, dus zo gemaakt. De kleurrijke randen maak je wanneer je even tijd hebt, of kunnen zelfs later nog gemaakt worden.

Borduur je de Smiley’s liever apart, elk op een Flessenschortje? Dat staat ook heel leuk, dan kun je die voor jezelf houden, of weggeven. Ze staan niet alleen leuk op wijnflessen, maar ook op grotere flessen van olijfolie, of bijzondere azijnflessen. Enfin, als je borduren leuk vindt, is er altijd wel een toepassing te vinden.

Van ALLE Smiley’s zijn losse XXborduurgaren pakketjes te bestellen, per stuk dus. Dan kun je je favoriete Land borduren. (Borduur je ze via het Basispakket voor alle 100 landen, dan heb je van elk van de gebruikte XXborduurgarens 1 strengetje, en meer voor de zwart/witte blokjesranden)

Ga je de geborduurde Smileys liever in een écht patchwork geheel zetten? Kijk dan naar het basispakket daarvoor. Werk met kleurrijke Jelly Roll stroken, zoals je op het voorbeeld op de foto kunt zien, en maak er een échte quilt van.

Wat je ook doet: plezier met borduren is het eerste, en dat zul je zeker hebben met deze 100 Landen in 100 Weken

Borduurgroeten
Sylvia

Geplaatst op 2 Reacties

Eerste datums voor de 13-delige Cursus ‘La Passion’ zijn bekend

Deze Hexagonquilt kan via deze 13-delige cursus gemaakt worden: 1/2 inch hexagons, quilt wordt ca. 2.50 x 2.60m (al kun je tussentijds eventueel ‘stoppen’, bij een afgewerkt geheel). Je werkt helemaal met de hand, English Paper Piecing.

Voor de eerste paar maanden zijn de datums vastgezet*:

Zaterdag 19 september 2021
Zaterdag 16 oktober 2021
Zaterdag 20 november 202
Zaterdag 18 december 2021

De eerste maanden nog eens per maand, daarna gaan we met de cursisten bespreken wat de volgende datums in 2022 worden, en hoeveel tijd men er tussen wil houden om ‘bij’ te blijven’.

Zelf ben ik begonnen met het voorbereiden van de lessen, teken de afmeting van de stofjes per hexagon al (achterop) de stofjes, om zo – vaak bij de TV ’s avonds – al een voorraadje omgewerkte hexagons te gaan maken.

Het is een grote quilt, dus heb je veel stofjes nodig. Van sommigen een beetje, van anderen = achtergronddelen, heel veel, meters zelfs, al kun je ook ‘achtergronden’ weer in diverse stoffen verdelen.

Het is een echte uitdaging, deze quilt. Niet moeilijk, juist heel eenvoudig als je eenmaal weet hoe je alles aan elkaar gaat zetten. Dat gebeurt allemaal met de hand, zodat je overal waar je bent hexagonnetjes om kunt werken en aan elkaar kunt zetten – al zal alles naarmate de quilt verder groeit steeds groter worden.

Op de fot hiernaast zie je dat ik de getekende en uitgeknipte stofjes per hexagonnetje (malletjes zitten er nog niet in, alleen de stofjes zijn op maat geknipt) in zakjes stop, per stofje/kleur. Daar zet ik dan ook de hoeveelheid geknipte stofjes op. Soms pak ik een stofje waar ik maar weinig van heb en haal daar bv. 12 hexagons uit: die zou ik voor hartjes van ‘bloemen’ kunnen gebruiken, of als accent hier en daar over de quilt verdeeld.

Uit een stof heb ik bv. ruim 800 stofjes kunnen knippen, maar vergis je niet: er zijn delen van de oorspronkelijke opzet waar je veeeeeeel meer voor nodig hebt. Maar… zoals gezegd: je kunt alles naar je eigen idee omzetten.

Bij de oorspronkelijke quilt, en veel daarna gemaakte quilts, zijn grote stukken stoffen gebruikt die een egale achtergrond vormen. Dat hoeft niet: je kunt dat zelf veranderen, door bv. meer achtergrondstoffen, van licht naar donker, of bv. meerdere bloemenstoffen te gebruiken.

De blauwe – originele – quilt heeft veel effen stoffen. Maar…. je kunt natuurlijk ook bloemenstoffen, ruitjes en strepen, en stoffen met bijzondere printjes gebruiken. Al moet je wel rekening houden met de afmeting van de Hexagons: grote prints worden verdeeld qua kleur, omdat niet alles van zo’n print op één hexagon past. Kleine printjes kun je zelfs proberen in het midden van een hexagon te zetten: dat kan bijzondere effecten opleveren.

Het is leuk om te zien hoe alle La Passion quilts toch van elkaar verschillen: veel effecten door lichte en donkere stoffen af te wisselen, maar je eigen kleuren kiezen is het aller belangrijkste.

Bij de cursus krijg je de oorspronkelijke beschrijving van Grit Kovacs al uitgeprint: in 13 delen, dus per keer een deel. Je maakt alles volgens een bepaald schema, in opbouw. Hoe groter de quilt wordt, hoe meer tijd we tussen de cursusdagen gaan doen, dus nogmaals, de eerste 4 keren zijn 1 x per maand, daarna eens per 2 maanden en misschien wel 3 of 4 maanden uiteindelijk tussen de cursudagen.

Zo krijg je alle tijd om de quilt af te maken.

Wat krijg je allemaal bij het volgen van deze 13-delige cursus bij Sylvia Handwerken, Mient 10, Sijbekarspel?

Per keer een deel van de beschrijving, door ontwerpster Grit Kovacs verzorgd en met toestemming van haar voor deze cursus voor jou al geprint. Je krijgt per keer een deel. Elke cursusbijeenkomst is van 10.00 tot 15.00 uur met koffie/thee en wat lekkers, en een heerlijke lunch (geef vantevoren even op of je op dieet bent, iets niet mag hebben ed). Daarnaast krijg je bij de eerste les een pakje met 750 Hexagon malletjes van 1/2 inch om mee te starten, een Bohin Glue pen en 1 navulling, en de beschrijving per keer. Het cursusgeld voor 13 bijeenkomsten reken je hierbij volledig af, zodat je plek voor alle 13 keren gereserveerd wordt.

Wat je zelf meeneemt, of nodig hebt, wordt na je inschrijving voor deze cursus per e-mail aan je gestuurd. Gedurende de looptijd van deze cursus kun je ook altijd via e-mail om hulp vragen: zo ben je verzekerd van een goede voortgang van je werk.

Wat een geweldig project om aan te werken: je kunt er net zo lang over doen als je wilt. Er wordt rekening gehouden met de tijd die nodig is om de steeds grotere onderdelen te maken. Je krijgt expertise/begeleiding bij dit project, zolang als het loopt/de cursus duurt.

Eventueel kunnen we via een groep op FaceBook (speciaal dan voor dit project aangemaakt) met elkaar alles bijhouden, evalueren, bekijken en genieten: zo ben je met elkaar bezig om een mooi project te maken.

Doe je mee? Heb je quiltvriendin(nen) die ook bij de cursus willen komen?

*Op verzoek kan deze cursus ook op een andere (doordeweekse) dag gehouden worden. Met elkaar kunnen we dat dan bespreken. Per keer kunnen er 5 personen bij elkaar komen. Dus denk eens aan het volgende:

– Schrijf zelf voor deze cursus in om zo verzekerd te zijn van een flinke tijd prachtig werk.
– Doe de cursus cadeau aan je quilt vriend(in)nen, of aan je moeder, oma, zus of ander familielid die met jou graag naar Sijbekarspel komt om aan de quilt te werken.
– Via de kadobonnen op deze website kun je een deel van de cursus ook aan iemand schenken, zodat die persoon niet het totale cursusgeld hoeft af te rekenen.
– Kortom: het wordt genieten voor degenen die hier aan meedoen.

Zie ik je in september?
Alvast veel voorpret,
Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Fill it Up blokje 32

Eindelijk weer eens tijd om een nieuw blokje te ontwerpen en te borduren voor ‘Fill it Up’: altijd leuk om te doen en écht niet zoveel werk. Al ontbreekt me vaak de tijd vanwege alle andere XXborduurprojecten en patchwork werkstukken.

Maar leuk is het wel: dit keer een herhalingspatroon van twee verschillende driehoekjes, die je net zo vaak als je wilt boven elkaar kunt plaatsen. Het eerste rijtje is gemaakt. Ik ga tot drie driehoeken in de hoogte.

Het tweede rijtje wordt ondersteboven geborduurd, en ziet er net even wat anders uit. Zo kun je ‘heen en weer’ borduren, voor bv. randjes.

De kleur XXborduurgaren die ik nu gebruikt heb is XX019 – een donkerrood.

En dan wordt het eerste rijtje driehoeken aan de linkerkant herhaald: zo krijg je wat ‘rust’ in het geheel.

Je kunt dit dus zo ver uitbreiden als je zelf wilt. Eén rijtje driehoeken, allemaal hetzelfde borduren, of afwisselen met elkaar. Of zelfs nog meer rijtjes naast elkaar zetten.

Je kunt in de breedte herhalen, door zo een lange rand te borduren, of in de hoogte… net wat je leuk lijkt. Varieer er zelf mee.

En zo is het werkstuk weer een stukje verder gekomen: al met al blijft het leuk om af en toe een motiefje tussen te voegen.

Wil je het telpatroon van dit borduurmotief patroon 32 downloaden? Ga dan naar mijn Facebook Groep ‘Sylvia Borduren’, bij bestanden staat het voor je klaar.

Veel plezier met alles!
Sylvia

Nog geen lid van genoemde facebookgroep? Dat kan gratis, hoor. Klik op de link en meld je aan. Na het invullen van de vragen en akkoord gaan met de groepsregels kun je erbij en genieten van alle voorgaande patronen en foto’s/berichten van borduursters.

Geplaatst op Geef een reactie

English Paper Piecing – werken met Hexagons

De meest bekende vorm van het werken met malletjes bij de English Paper Piecing (handwerk)techhiek, is de hexagon = zeshoek. Op de foto links zie je een voorbeeld voor een quilt, ‘Grandmother’s Flower Garden’ genaamd, waarbij je ‘bloemen’ maakt met tuinpaden. De bloemen zijn de 7 hexagons bij elkaar, de tuinpaden zijn van een lichte of donkere kleur. De bloemen vaak kleurrijk, de paden vaak rustig van kleur/print.

Wil je via EPP werken? Dan is dit een mooie vorm en een mooie quilt om mee te beginnen.

(Kijk ook bij onze projecten: veel mooie quilts om te maken via complete packs, cursus, online projecten of vanuit boeken.)

Het herhalingspatroon is duidelijk te zien. Je kunt de bloemen apart van elkaar maken, en voor de tuinpaden = achtergrond de papieren malletjes er tussen naaien, maar eerst ga je alles met stof om werken.

Dat kan dmv. rijgen = naden om een malletje heen zetten, op de hoekpunten met een steekje (alleen door de stof0 naaien en zo het malletje aan de binnenkant nog zichtbaar houden, omdat dat er later uit gehaald wordt.

Je kunt ook de naden van de stofjes met de Bohin Glue Pen = stoffenlijm, omwerken: dat gaat sneller en makkelijker. Je hebt dan wel flink wat navullingen nodig, maar die kun je in de loop van je project aanschaffen.

Voor het gemak kun je ook groepjes maken, zoals je op de foto links ziet. Een bloem = hart + 6 ‘blaadjes’, met daaronder 5 hexagons voor de tuinpaden = achtergrondstof.

De stoffen mogen gerust verschillend zijn: zo kun je restjes wegwerken.

De ‘Bloemen met paadjes’ kun je per keer maken, als je er tijd en zin in hebt. Maak er zoveel als je wilt, of gebruik ons patroontje (DIE KUN JE BIJ DOWNLOADS VIA DEZE WEBSHOP GRATIS BINNENHALEN ): je kunt dan zelf de maat van de quilt bepalen, of aanhouden wat je van ons ontwerp ziet.

Ik heb alvast een aantal groepjes tegen elkaar gelegd, zoals ze in de quilt kunnen komen. Je kunt aldoor nog verschuiven, tot je tevreden bent qua kleurstelling.

Vandaar wel de raad: als je allemaal restjes gebruikt, wacht dan tot je genoeg hebt met het in elkaar zetten van de totale quilt.

TIP: gebruik per bloem één kleur maar diverse printjes/tinten – dan houd je het nog rustig.

Wil je écht een restanten quilt maken? Houd dan alles stofjes van de hartjes van de bloemen hetzelfde, en leef je helemaal uit met gekke, dwaze, grote, kleine, bijzondere printjes/restjes voor de bloemblaadjes.

Als laatste zet je losse heagons omgewerkt met achtergrondstof/tuinpaden aan het geheel, om de quilt zo recht mogelijk te maken. Dat doe je pas als je de juiste afmeting van je quilt hebt bereikt: je kunt hem net zo groot maken als je zelf wilt.

NOG EEN TIP: voor de tuinpaden = achtergrondstof kun je ook verschillende printjes gebruiken, zoals ik bij de lichte stofjes gedaan heb. Dan hoef je geen meters quiltstof van één soort aan te schaffen, en kun je veel wisselen met bv. Fat Quarters, Halve meters en grote restanten.

DUS: ga fijn aan de slag, download het voorbeeld voor een quilt, kies een formaat Hexagon malletjes (bij mijn de 3/4 inch, maar je kunt ook met kleinere malletjes werken, zoals de 1/2 inch, of veel groter), en maak er weer wat kleurrijks van.

Veel quiltplezier
Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Cute Animals borduren

Vanaf vandaag – woensdag 26 mei 2021 – zijn de eerste 6 telpatronen van de Cute Animals uitgekomen, onder het thema ‘Afrika’.

Als je het BASISPAKKET Cute Animals met Flying Geese randen hebt besteld, of nog gaat bestellen, krijg je ALLE 26 Cute Animals gratis als pdf’s via je e-mail toegestuurd, met daarbij een uitgebreide beschrijving over de opzet van mijn grotere werkstuk met de kleurrijke driehoeken, vierkanten en zwarte stiksteken, waar je vakjes maakt om de Cute Animals in te borduren

Eigenlijk zijn er vandaag 7 patronen uitgekomen: Karel Kater (nr. 26) krijgt IEDEREEN gratis – hij is bij ‘Downloads’ bij deze webshop op te halen,met dank aan XXThreads.

Ook Karel komt uiteindelijk in het grote werkstuk te staan, in zijn eigen vakje.

Mijn borduurwerk werk ik regelmatig bij. Eerst begonnen met de Flying Geese en stiksteken, vakjes gemaakt, en daar al een paar Cute Animals in geborduurd.

Zo kun je het rustig opbouwen. Is het vakje van een bepaald dier nog niet klaar? Leg het patroon dan gewoon weg tot je er aan toe bent, en ga verder met de randen.

De Cute Animals zijn ook beschikbaar in aparte XXborduurgaren pakketjes, per dier krijg je dan de .pdf/het telpatroon via je email toegestuurd, als je daar het XXgarenpakketje van besteld hebt. Zo kun je een enkel dier borduren om het bv. als sleutelhanger te verwerken, of op je eigen manier.

Binnenkort ook beschikbaar voor op een KUBUS: dat XXgarenpakketje mét kubus (10 x 10 cm) en stof komt binnenkort in de webshop.

Wil je je eigen borduurmotieven op klein formaat maken? Dan kun je de witte KUBUS van schuimrubber ook apart bestellen. Kijk dan zelf wat je er op gaat maken.

Daar staat ook al een krokodil in z’n eigen vakje tussen de Flying Geese… heel leuk om te borduren allemaal. En zo ga ik vrolijk verder!

Ben je er al uit wat je zelf gaat maken? Kijk rustig rond in de webshop, ook het maken van een enkele Cute Animal is al leuk hoor!

Veel borduurplezier
Sylvia

(De patronen komen NIET apart beschikbaar, alleen bij bestelling van Cute Animals Flying Geese Basispakket of aparte XXgarenpakketjes per dier. In het geval van het laatste krijg je alleen dát telpatroon).

Geplaatst op Geef een reactie

Noorwegen is het 9e land van de Smiley’s

Het 9e land van het project ‘100 Landen in 100 Weken’, de 9e week al weer… de tijd vliegt als je zoveel met borduren bezig bent.

Goed tellen om de Smiley in het midden van het vakje van het grote project te krijgen, gelukkig krijg je een soort ‘radar’ waar je moet starten, als je de andere 8 ook al in vakjes gezet hebt. Niet dat alle landen gelijk zijn, maar redelijk gelijk qua opzet langs de kanten.

Hoe leuk is het om zo’n klein object te zien groeien. En wat een diepte zit er in door gebruik van een aantal tinten binnen een kleur: dat maakt deze Smiley’s bijzonder.

Je kunt altijd een figuurtje ontwerpen waarbij je de standaard kleuren van een vlag borduurt, maar mooier is het om het 3D te laten lijken met verschillende tinten. En dan die ogen…

Uiteindelijk zitten alle kruissteken – en een paar kwart kruissteken bij de ogen – er weer op. Maar het is nog niet klaar, want de stiksteken maken het écht af.

Dat was nog wel een dingetje bij de eerste Smiley: de stiksteken lopen losjes over bepaalde kruissteken heen; niet alleen aan de kanten maar ook bij de ogen en mond. Het viel me op dat bij een aantal Smiley’s onderaan de lip geen stiksteken stonden aangegeven, terwijl dat in het begin wel zo was. Ik heb ze allemaal hetzelfde geborduurd, dus ook die stiksteken: vond ik toch wat leuker staan.

Kijk eens hoe ‘af’ de Smiley is na het maken van alle stiksteken met XX447 zwart. Zo is er weer een figuurtje klaar.

Bijna de hele bovenrand van vakjes is nu ingevuld, bij het grote project van 100 Landen in 100 Weken. Ondertussen werk ik vaak aan de zwart/wit blokjesranden, om alvast meer vakjes vooruit te maken. Dan kunnen de Smiley’s die nog gaan komen er direct in.

Ook op de hoekjes van de blokjesranden borduur ik af en toe al kleine gekleurde vierkantjes: de kleuren kies ik willekeurig, ik gebruik daarmee alle kleuren van het Basispakket van dit grotere borduurproject, behalve wit en zwart.

Kleurrijk, en heel leuk om te doen. Echt een leuk tussendoor project, want je hebt er niet echt veel tijd voor nodig om weer zo’n Smiley te borduren.

Ben jij al begonnen? Nog niet? Bestel dan het BASISPAKKET 100 Landen in 100 Weken en doe mee: elke week een gratis telpatroon voor de volgende Smiley

Veel borduurplezier
Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

XXuurtjes vol gezelligheid

Boek een gezellig GRATIS uurtje vol kleurrijke informatie over XXborduurgarens en alle lopende en komende borduurprojecten. Geen workshop, maar 60 informatieve minuten met elkaar. Met een kopje koffie/thee en wat lekkers erbij kun je alles op je gemak bekijken, vragen stellen en alles wat op voorraad is aanschaffen: mobiele pinautomaat aanwezig. Minimaal 2, maximaal 4 personen per keer (eventueel conform RIVM regels).

Heerlijk kletsen over XXborduren, mooie voorbeelden waar je via (basis)pakketten na aanschaf zelf aan kunt beginnen en kleurrijke XXgarens om te bewonderen: je kunt nu al boeken voor 1 september (2 tijdsloten) en 7 september (2 tijdsloten).

Wil je liever een andere dag? Dan kunnen we dat altijd bespreken: mail me via sylvia@sylviasartquilts.nl en maak een afspraak!

LET OP: HET KAN ZIJN DAT BIJ EEN BEPAALDE DATUM EN TIJD AL EEN BOEKING STAAT: JE ZIET DAT BIJ DE MOGELIJKHEID OM JE EMAIL ADRES IN TE VULLEN. Boek niet meer dan mogelijk is, of neem eerst contact op met sylvia@sylviasartquilts.nl .

Geplaatst op Geef een reactie

Fill it Up – Blokje 31

Weer een herhalingspatroon: in dit geval uitgevoerd in felrood XX016. Het patroon is 34 steken breed, maar kun je zelf zo breed maken als je wilt.

Eerst maar even vanaf de rechter / onderkant naar boven…

Als je het patroontje borduurt zoals het bij het telpatroon staat aangegeven, dan krijg je 4 x een herhaling. Nogmaals: als je het patroon langer wilt maken, ga je gewoon verder, tot de gewenste hoogte. Dat is het voordeel van dit soort Fill it Up patroontjes: je kunt ze gebruiken zoals je wilt.

En hier heb ik het hele patroon geborduurd: zoals je ziet lijkt het wel een klinker patroon = straatstenen, met wat extra motiefjes er tussen. Je zou die extra motiefjes ook van een andere kleur kunnen borduren – dan krijg je weer een variatie.

Wil je andere delen van je borduurstof sneller opvullen? Borduur deze en/of voorgaande patroontjes dan gewoon nog een keer, maar dan op een andere plek en in een andere kleur.

Als laatste weer het licht grijze kruisstekenrandje er omheen om het motiefje ‘af te sluiten’.

Zo is er weer een stukje verder geborduurd aan deze lange borduurstof.

Linksboven zie je het zojuist geborduurde motiefje: en de opbouw gaat verder.

Wil je het (GRATIS) patroontje downloaden? Ga dan naar ‘Bestanden’ bij mijn FaceBook groep ‘Sylvia Borduren’. Maak er weer wat moois van.

Borduurgroeten
Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

100 Smiley’s in Log Cabin blokjes verwerken

Veel borduursters zijn al naar hartelust bezig met het borduren van de eerste van de 100 Smiley’s (100 landen in 100 weken). Mijn eigen opzet = alle 100 borduren op een stuk witte Jobelan borduurstof (1.40 x 1.40m), met zwart/wit blokjesranden er omheen, wordt graag overgenomen. Door je bestelling van het Basispakket (nu met alle 87 gebruikte XXgarens1 strengetje per kleur, 20 zwart en 20 witte XXgarens én de witte Jobelan) krijg je de basisbeschrijving hiervoor via je email toegestuurd.

Maar ook kreeg ik veel vraag om een quilt hiervan te ontwerpen, het liefst met eenvoudige opzet, zoals Log Cabin blokken. En dat heb ik gedaan!

Natuurlijk heb je dan wel als eerste de 87 kleuren XXgarens nodig = 1 strengetje per kleur om mee te starten (later kun je zelf bijbestellen/aanvullen), om de GRATIS te downloaden Smiley’s te kunnen borduren.

Maar de borduurstof komt dan uit een andere pakket!!!

Dat pakket is het volgende: 100 landen in 100 Weken: 3.00×1.40m witte Jobelan en 2 Jelly Rolls Tissu de Marie in frisse kleuren.

Hier zit dus de benodigde witte Jobelan al bij (maar nog niet de 87 gebruikte kleuren XXgarens – die kun je dus apart bestellen voor het borduren). Je hebt af en toe aanvullende XXstrengetjes nodig, die kun je steeds apart bestellen of via de pakketten met meer XXstrengetjes)

Het patchwork = paper piecing kan op 3 verschillende manieren gedaan worden: bij je bestelling van dit pakket met de 2 Jelly Rolls en 3 meter Jobelan krijg je GRATIS de uitgebreide aanwijzingen en patroontjes via je email toegestuurd . LET OP: als je alle 100 Smiley’s uiteindelijk in een grote quilt gaat verwerken, heb je meer Jelly Rolls nodig: die kun je in de loop van je project aanschaffen.

Zo kun je een quilt met 100 landen maken, overal kleurrijke strookjes er omheen (© Copyright Sylvia Kaptein).

Als je alles maakt zoals in de beschrijving staat, krijg je een quilt van 1.80 x 1.80 m, eventuele randen niet meegerekend. Maar je kunt ook minder blokjes maken: wat je dan overhoudt van de 3 meter Jobelan kun je weer voor andere borduurwerken bewaren.

Wil je de Log Cabin blokken via papier piecing maken? Met de naaimachine, op speciaal papier? Dan heb je één pakket van Papers for Foundation Piecing met 100 vel nodig – deze kun je HIER bestellen. Je kunt de blokken dan direct gebruiken – na ruim uitknippen – om op te naaien.

Wil je met de hand werken? Of toch ook met de naaimachine? Dan heb je 5.00 x 0.90 meter Vlieseline L11 nodig: dat kun je HIER bestellen. Je moet dan wel zelf vanaf de basisprint (.pdf) alle Log Cabin blokken overtekenen.

Maar je kunt ook zonder de hierboven genoemde ondergrond(en) werken: dan zet je de stroken onderling zonder ondergrond aan elkaar.

Deze drie opties worden allemaal beschrijving in mijn aanwijzingen.

Er zijn dus heel veel mogelijkheden om de leuke Smiley’s, die je per week (elke woensdag vanaf 21 maart 2021) kunt downloaden te borduren of te verwerken.
– Op flessenschortjes, die je zelf kunt houden of cadeau kunt geven
– Op een groot stuk Jobelan met alle 100 omringd door zwart/witte randjes en kleurrijke afwerking
– Op kleine stukjes (20 x 20 cm) Jobelan om ze later in een quilt te verwerken met stroken kleurrijke stofjes
– En zelfs op Aïdaband: 10 cm breed, daar kun je een lang stuk van bestellen en ze per week erop naaien.
– Of…misschien heb je zelf wel een idee…

Vergeet ze alleen niet per week te downloaden!
Veel borduur/quiltplezier
Sylvia