Geplaatst op Geef een reactie

Cursus via Facebook/email Hexagonblokken

Hij is van start gegaan; op 2 januari jl hebben de deelneemsters de eerste aanwijzingen en tips voor het eerste Hexagonblok gekregen.

Zoveel mooi om te maken: voor elke dag is er via de eeuwigdurende kalender (van Katja Marek) een Hexagonblok – we werken op volgorde van de dagen en maanden, maar maken de blokken verdeeld over een paar jaar. NIET elke dag een blok, want dan kom je niet meer aan andere (quilt- en borduur)projecten toe….

Rechts zie je het eerste blok = 1 January. Links de kalender zelf – die je nodig hebt om deze cursus te volgen, en de blokken te maken -, rechts de voorgestanste malletjes die deelneemsters uit gaan zoeken (vanuit een flink pak malletjes), als ze het pakket met voorgestanste malletjes hebben besteld. Dat scheelt enorm veel werk, en alles is laser gesneden, dus exact op maat. BIJ BESTELLING VAN DIT PAKKET BETAAL JE GEEN CURSUSGELD.

Er zijn ook deelneemsters die dat niet gedaan hebben, en via de voorbeelden zelf de malletjes gaan maken: dat moet dan wel héél secuur gebeuren, om verstoringen te voorkomen. JE BETAALT DAN WEL € 50,00 CURSUSGELD.

Links zie je mijn 1 January blok: via Fussy Cutting heb ik een stof met een grotere print gebruikt voor een speciaal effect. Zo kun je fantastische Hexagonblokken met de hand maken: geweldig om te zien wat het allemaal gaat worden.

Je kunt nog deelnemen: als je de kalender maar hebt en óf het cursusgeld bestelt via de webshop, óf het grote voorgestanste malletjespakket.

Gebruik je eigen stoffen, of bestel leuke pakketten, halve meters, of restanten/eindstukken/grote stukken via Koopjes en Acties.

LET OP:DE KALENDER IS UIT DE HANDEL GENOMEN BIJ DE UITGEVER, EN ALLEEN NOG ÉÉN EXEMPLAAR BIJ ONS TE BESTELLEN: misschien heb je de kalender al? Dan kun je gewoon meedoen. Heb je de kalender niet? Bestel dan snel het nog enige bij ons overgebleven exemplaar… of kijk op Internet als die ook uitverkocht is.

Geplaatst op Geef een reactie

Nieuw in de webshop: Warmies

Warmies is gebaseerd op een heel eenvoudig uitgangspunt, dat iedereen comfort kan ervaren in zijn dagelijks leven. Inspirerend welzijn vormt de kern van wat we doen. Aandacht voor welzijn leidt tot een beter leven. Onze producten bieden rustgevende warmte en aromatisch comfort voor alle leeftijden, zijn veilig voor alle leeftijden en geliefd bij alle leeftijden.

Warmies zijn volledig verwarmbaar, ongelooflijk comfortabel en voelen geweldig aan. Ze verlichten stress en angst, bevorderen een goede nachtrust en zijn perfect gewogen om een kalmerende en positieve zintuigelijke ervaring te bieden.

Nekwarmers zijn heerlijk zacht en vormen zich prima om de nek. Zowel warm als koud te gebruiken (magnetron of vriezer). Met gierstkorrel/lavendel vulling, sommigen uitneembaar.

Nekwarmers zijn er voor volwassenen en kinderen: algemene vormen of met diervormen: QUILT OF BORDUUR JE VEEL? Dan kan een nekwarmer via warmte (of verkoeling) je vast verlichting geven.

Heerlijk warme ‘pantoffellaarzen’ of ‘slippers’: voor koude voeten die hierdoor heerlijk warm worden. Stel je eens voor: je bent aan het quilten of borduren, terwijl je voeten heerlijk warm zijn!

Geweldig toch?

De warmies MINIS zijn kleinere versies Magentronknuffels. Ook hierbij kun je ze via de magnetron verwarmen, of via de vriezer koelen. Wat een leuk cadeau!

Ze zijn er in diverse maten en zelfs met ribbel/pluche stof!

Warmies hebben 2 tot 3 dagenlevertijd mits ze bij de leverancier op voorraad zijn.
Mocht dat niet het geval zijn, dan kan het vrij snel besteld worden. (Alleen rondom de feestdagen rekening houden met langere levertijden ivm. drukte bij post.nl. )

Bestel voor jezelf, voor een ander of voor je (klein)kind(eren)… altijd leuk om te geven!

Klik HIER om direct naar de Warmies te gaan!

Geplaatst op Geef een reactie

Cursus Keltische Sampler Borduren

Start zaterdag 15 januari 2022, één maal per maand in 2022, dus 12 maal in dat jaar: van 11.00 tot 16.00 uur. Bij meer inschrijvingen kan ook een doordeweekse dag) – werken aan je eigen Keltische Sampler vanuit een basis telpatronenboek met Keltische motieven. Kies je eigen kleuren, maak je eigen herhalingen, werk om de hoek, spiegelen, aanvullen en meer. Leerzaam en vast heel gezellig.

– Voor uiterlijk 5 personen plek per dag (bij meer inschrijvingen kiezen we andere dag/datums).

– We werken alleen met XXborduurgarens!

– Kies je eigen borduurstof (grote lap, je kunt altijd kleiner werken)

– Neem een borduurnaald met stompe punt nr. 26 mee en een borduurschaartje

– Eventueel een loep of daglichtlamp meenemen als je daar graag mee werkt

Hoe leuk is het om je eigen Keltische Sampler te maken? Groot of klein, vierkant of rechthoekig: je bepaalt dat helemaal zelf. Op de foto al een voorbeeld, maar je kunt met je eigen kleurkeuze van XXborduurgarens werken, en op je eigen borduurstof (beiden zijn eventueel via deze webshop te bestellen): je fantasie en creativiteit worden goed benut – iedereen krijgt zo een andere merklap en dat is geweldig om te zien. Je kunt het zo ingewikkeld of simpel maken als je zelf wilt. Misschien wil je wel een aantal kleinere samplers maken, of één hele grote… alles staat open en is naar eigen keuze in te vullen.

Je kunt met alleen hele kruissteken werken, maar ook – zoals bij mijn voorbeeld – stiksteken rondom de Keltische motieven zetten (ik heb dat zelfs met Kreinik glinstergaren gedaan, of je werk op een andere manier nog mooier maken. Alles is je eigen inbreng n.a.v. de telpatronen uit het boekje. Zoveel mogelijk!

INBEGREPEN bij het cursusgeld: Aan de hand van een Keltisch telpatronenboekje ga je je eigen motieven borduren, herhalen, spiegelen, roteren, om de hoek werken, en veel, veel meer. Dit boekje krijg je er dus bij, net als koffie of thee en wat lekkers en een heerlijke lunch plus natuurlijk begeleiding door Sylvia Kaptein.

We werken alleen met XXborduurgarens, die je via deze webshop kunt bestellen, of ter plekke aan kunt schaffen. Bij voorkeur maken we een pakket voor je klaar, voordat je op de eerste cursusdag komt. DIT XXBORDUURGARENPAKKET IS NIET INBEGREPEN BIJ HET CURSUSGELD, net als de borduurstof: die mag je zelf meenemen of bij ons bestellen/ter plekke uitzoeken en via mobiele pinautomaat afrekenen.

Werk op witte Jobelan of kies Aida stof, werk op zwart, op blauw, op rood…. net wat je wilt. Je past je XXborduurgaren kleuren er op aan. Kijk of je alle kruissteken nog wilt omwerken met bv. Rainbow Gallery metaalgarens voor een nóg sprankelender effect…

Maar het begint met het uitzoeken van de eerste motieven uit het boek, en de eerste kruissteekjes van de door jou uitgekozen XXborduurgaren(s): spannend, en bijzonder leuk om te doen!

Doe je mee? Schrijf dan snel in voor deze cursus.
Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Sylvia Handwerken EPP Bee – 1 x per maand op zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur

Ben je ook zo gek op het werken met hexagons en andere English Paper Piecing (voorgestanste) malletjes?

Zou je met elkaar op een zaterdagmiddag – eens per maand – bij elkaar willen komen om je werk, ervaringen en tips en handigheidjes te delen, en soms wat ‘andere’ voorgestanste vormen uit proberen?

Dan kun je je nu aanmelden voor de ‘SYLVIA HANDWERKEN EPP BEE’, die eens per maand op zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur gehouden wordt.

Eerste datum: zaterdagmiddag 13 november 2021Tweede datum: zaterdagmiddag 18 december 2021Datums in 2022 worden nog bekend gemaakt/in overleg met elkaar

Kosten € 5,00 per persoon, koffie/thee en wat lekkers hoort erbij en natuurlijk is alles wat in de webshop aanwezig is betreft EPP (English Paper Piecing) beschikbaar, stoffenpakketjes en attributen ed. – mobiele pinautomaat aanwezig.

Zo kun je bv. meedoen aan één van de EPP quiltprojecten, zoals

La Passion
All Things Small Hexagon Mystery Project365 (366)
Perpetual Calendar Heagonblokken (start januari 2022)
en/of
Perpetually Hexie Quilt (start januari 2022)

… maar je mag ook met andere kleine projecten van Sylvia Handwerken bezig zijn of starten – er is zoveel leuks te maken: je kunt scrapquilts maken met aparte EPP vormen, zoals Apple Core, Clamshell, Flower Petals, of gewoon een restjesquilt maken van Hexagons… Er is nog zoveel te ontdekken met deze voorgestanste EPP vormen!

Ben je bv. bezig met La Passacaglia quilt, aan een quilt van Katja Marek of heb je een boek van waaruit je wilt werken? Misschien wil je iets nieuws beginnen?

Allemaal mogelijkheden om naar te kijken: van eenvoudig tot bewerkelijk, van kleine voorgestanste vormen tot grotere.

Het betreft geen cursusmiddag, maar zelf starten of werken aan je eigen EPP Project, vanuit Sylvia Handwerken. Natuurlijk krijg je tips en handigheidjes, en af en toe iets nieuws om uit te proberen. We werken met de hand. Je mag je eigen stoffen gebruiken, of kunt vantevoren opgeven wat je mee wilt nemen als je dat niet hebt.

Een gezellige middag met elkaar, Hexies en andere EPP liefheb(st)ers onderling – er kunnen uiterlijk 6 personen bij de tafel van Sylvia Handwerken, Mient 10, Sijbekarspel.

Leuk als je erbij komt: je kunt je via e-mail opgeven of je zelf of met je quiltvriend(in) wilt komen: stuur een e-mail naar sylvia@sylviasartquilts.nl als je dat wilt doen, of meer vragen hebt.

Graag tot ziens op de Sylvia Handwerken EPP Bee!

Sylvia Kaptein
Sylvia Handwerken

Geplaatst op Geef een reactie

3 Kerststofjes en 2 inch 6-point Diamonds (75 malletjes) in pakket voor EPP

Voor alle hexies (quiltsters die werken met EPP malletjes, en in het bijzonder hexagons) heb ik een verrassing: Mijn uitwerking/beschrijving voor het werken met 2 inch 6-point Diamond malletjes (voorgestanst) met 3 kerststofjes, staat hieronder nu gratis als ‘presentatie’: je kunt alles op je gemak bekijken, lezen en eventueel maken als je dat wilt.

Het pakketje met 3 kerststofjes en 75 stuks van 2 inch 6-point Diamond is via mijn webshop te bestellen: .Ook kun je daar eventueel losse pakketjes van 75 voorgestanste 6-point Diamond malletjes bestellen en dan je eigen stofjes gebruiken, of zelfs een bulkpak met 450 stuks, als je meer met deze vorm wilt doen.

Elke pagina staat ca. 12 seconden voor je klaar: als je het op een langzamer tempo wilt bekijken/lezen, dan kun je de ‘video’ even stopzetten. BEKIJK HET BIJ VOORKEUR OP GROOT SCHERM.

Zo komt er meer over EPP: met pakketjes, artikelen, presentaties en .pdf’s: om lekker bezig te blijven.

Veel plezier er mee
Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Vanaf januari 2022: 365 (366) Hexagon Perpetual Calendar via FaceBook groep in langlopende cursus

Een paar dagen terug heb ik het gehad over de 365 Perpetual Calendar van Katja Marek. Ik gaf aan dat ik daar de ‘uitgelichte’ quilt ‘Perpetually Hexies Quilt’ van Katja vanaf januari ga maken – deze zal ik dan bespreken voor degenen die dit ook gaan doen (komt eventueel weer een aparte FaceBook groep hiervoor, bij voldoende belangstelling). MAAR DAN HET GROTE NIEUWS: er komen complete packs van ALLE 365 HEXAGONBLOKKEN VAN DE KALENDER ZELF naar ons toe: een flink pakket, dat wel, maar het zijn dan ook 365 (eigenlijk 366 vanwege schrikkelblok) blokken die je kunt maken – vanaf januari 2022 kun je hier een langlopende cursus in volgen: klik OP DEZE LINK om naar het pakket te gaan.

Niet dat ik elke dag een blok ga maken (dat is bijna onmogelijk bij alles wat ik al doe betreft patchwork, English Paperpiecing/hexagonprojecten en kruissteekborduurwerken, maar wel zo veel mogelijk achter elkaar. Dat wil zeggen dat ik ze per ‘dag’ op volgorde van de dagen/maanden van de kalender behandel – dit gaat ook weer eventueel via een aparte FaceBookgroep, voor degenen die het zeer uitgebreide malletjespakket ook willen bestellen. Door je (gratis) lidmaatschap van deze besloten groep krijg je van mij extra aanwijzingen en uitleg: zeer uitgebreid, zoals je dat van me gewend bent.

Prijs wordt best pittig, maar het cursusgeld dat oorspronkelijk apart voor deze langlopende cursus gerekend zou worden (€ 50,00) krijg je van mij cadeau bij aanschaf van het grote malletjespakket. En dan ben je meer dan een jaar (misschien wel 2 jaar als je rustig aan doet) bezig, en dan heb je ALLE malletjes voor ALLE 366 hexagonblokjes van de kalender, en natuurlijk dan de kalender zelf erbij (die moet je wel apart bestellen!), plus deelname via besloten FaceBook groep. Heb je de 365 Perpetual Calendar van Katja Marek al? Dan scheelt dat weer… DOE JE OOK MEE?

Je mag je eigen stoffen gebruiken, restjes ed: leuk om die dan ook op te werken. (Het boek heb je dan niet nodig)Het zou fantastisch zijn om dit met meer hexies* te gaan maken: we zetten er geen haast achter, maar kijken hoe ver we per maand komen, en gaan gewoon doorlopend verder tot alle 366 hexagonblokken gemaakt zijn. Je hebt dan voldoende voor meerdere quilts of andere toepassingen.

Deelname dus via lidmaatschap van de Facebook groep ‘365 (366) Hexagonblokken Perpetual Calendar’, bij aankoop van het 366 malletjespakket en vergeet de kalender niet te bestellen (niet inbegrepen bij EPP pakket). Klik op de link om naar het pakket/bestellen te gaan: https://www.sylviasartquilts.nl/…/365-366-dagen-hexies…/

WIL JE GRAAG MEEDOEN MAAR ZONDER HET GROTE MALLETJESPAKKET? Dan kun je via DEZE LINK de cursus voor € 50,00 aanklikken, waarbij je dan zelf voor de 118 verschillende soorten/maten malletjes zorgt. Als je die zelf gaat tekenen/knippen o.i.d, zorg er dan wel voor dat je heel secuur werkt, om teleurstellingen i.v.m. maten te voorkomen. Je hebt dan nog wel de 365 PERPETUAL CALENDAR nodig.

Gewoon: omdat het leuk is om met English Paper Piecing te werken!

Wil je graag met ‘losse’ mallenpakketjes werken? Daar staan er ook heel veel van in de webshop: klik OP DEZE LINK om daar direct naar toe te gaan.

Veel hex plezier!
Sylvia

(*Hexie = quilters die heel graag met hexagons en andere vormen van EPP bezig is)

Geplaatst op Geef een reactie

All Things Small en la Passion: 2 Hexagonprojecten

LA PASSION EN ALL THINGS SMALL: 2 HEXAGONPROJECTEN VIA EMAIL

Ze zijn van start gegaan: beide Hexagonprojecten die hierboven genoemd worden. Je kunt meedoen voor van één van beiden het starterspakket te bestellen, of allebei als je heeeeeel graag met 1/2 inch hexagons wilt werken. Tweemaandelijks nieuwe aanwijzingen, en gratis lidmaatschap van de bijbehorende FaceBook groep(en).

Voor La Passion: klik HIER voor het starterspakket.
Voor All Things Small: klik HIER voor het starterspakket.

All Things Small Hexagon Mystery Project: de naam zegt het al = een mystery hexagon quilt. Per twee maanden krijg je een deel van de quilt te zien, en kun je de onderdelen/vormen gaan maken. Af en toe krijg je een overzicht/schema, wanneer je de verschillende onderdelen/vormen aan elkaar kunt gaan zetten.

Zelf werk ik met warme kleuren, leuke printstofjes, om te laten zien dat je zelfs bij het gebruik van 1/2 inch hexagon malletjes nog de printjes een bepaalde richting kunt geven, om zo voor een bijzondere uitstraling te zorgen.

La Passion: een passie voor het werken met kleine hexagons. Daarbij gebruik ik hele andere kleuren dan bij All Things Small, een beetje vergelijkbaar met de oorspronkelijke quilt van Grit (ontwerpster ©), maar toch met m’n eigen draai. Hoe leuk is het om printstofjes te nemen terwijl het ‘eigenlijk’ bijna effen stofjes waren, of om lichte kleuren te gebruiken waar donker aangegeven werd.

Natuurlijk: dan wordt het totaal anders, maar dat is juist het leuke. Hoewel er op internet genoeg voorbeelden van totaal andere La Passion kleurenquilts te zien zijn, kun je ook kijken naar wat je aan stofjes hebt, en daar veel mee werken, al zijn het (grotere) restanten.

Al met al gaan we een lange periode van werken met English Paper Piecing (zo heet het werken met hexagons en andere voorgevormde malletjes) tegemoet: we hebben gemerkt dat heel veel quiltsters het fijn vinden om met de hand te werken, om hexagons als ‘tussendoor’ werkstuk erbij te doen. Niet alleen voor grote quilts zoals bovengenoemde La Passion en All Things Small, maar ook kleinere.

Houd de webshop in de gaten, want er komt nog veel meer moois!

Geplaatst op Geef een reactie

Is het er al weer tijd voor? ALTIJD!

Het lijkt wel steeds sneller te gaan, de tijd. Zeker als de zomervakantieperiode op z’n eind loopt.

Dit jaar is de zomer wat minder warm, wat onbestendiger, en hoewel we nog best een mooie nazomer kunnen krijgen, lijkt de herfst z’n intrede al aan het doen. Kruisspinnen, verkleurde blaadjes aan bepaalde bomen en de Wilde Wingerd bij ons verkleurd al een beetje. Het wordt al sneller donker. Gelukkig heb ik meerdere daglichtlampen, op iedere plek waar ik borduur of met patchwork (Hexagons tegenwoordig) bezig ben. En dat is dan wel nodig, want anders kun je vanaf half negen ‘s avonds al bijna niets meer zien…

Juist omdat de tijd zo snel gaat, ben ik alvast begonnen met het borduren van voorbeelden voor Kerst – je kunt daar nooit te vroeg mee zijn

Zo zijn er veel patronenboekjes van Lindner’s Kreuzstiche, waar Kerstsamplers als telpatroon gebruikt kunnen worden. De sampler voorop = met alle motiefjes bij elkaar kun je maken, maar je kunt ook losse motiefjes van zo’n voorbeeld afhalen en kleine werkstukken maken.

Borduur bijvoorbeeld de hertjes, of de uilen en eekhoorns, of gebruik alleen de randen die bij een patroon aangegeven staan. Maak ze in de Kerstkleuren die bij het patroon vermeld staan, of gebruik je eigen kleuren. Je kunt alles aanpassen naar eigen wens.

Kijk dan ook eens naar de voorbeelden om alternatieve projecten van de losse motiefjes te maken: Kerstkousen, kussentjes, schellekoorden, Adventskalenders, en nog veel, veel meer. Te leuk om te laten liggen.

Vaak staan die voorbeelden op de achterkant van zo’n patronenboekje aangegeven: handig als het je zelf aan inspiratie ontbreekt. Gewoon een snelle manier om je te inspireren om eens ‘wat anders’ met kruissteek borduurwerkjes te doen.

En wil je helemaal iets anders qua toepassing? Verwerkt dan kleine borduurmotieven, of zelfs grotere, eens in patchwork voor een kussenhoes of een quiltje. Zeker met Quiltstoffen in Kerstprintjes zal dat een geweldig werkstuk worden.

Mijn borduurwerk? Net begonnen, boompjes rechts, links een deel van een voertuig… ik ga het grote tafereel van dit patroon maken, en van de kleine motiefjes losse Kerstboomhangers.

Zo ben ik op tijd om nóg meer Kerstborduurwerken te maken! Alles natuurlijk met XXborduurgarens, waar we zelfs een mooi XXKerstkleurenpakket van samengesteld hebben. Met zo’n XXgarenpakket kun je een hele goede start maken met je eigen Kerstborduurwerk.

Dit is het patronenboekje: Weihnachtszeit. Kijk eens wat een leuke motieven om te borduren.

Maar kijk vooral ook naar alle andere patronenboekjes van Lindner’s Kreuzstiche: heel veel dus voor Kerst, maar ook voor andere gelegenheden! En de prijs is heel gunstig: € 7,95 per patronenboekje.

Als je wilt kunnen wij een omzettingslijstje maken naar XXborduurgaren, als je een bepaald patroon van dit merk uitkiest (je kunt dit aangeven bij je bestelling bij ‘commentaar’: wij doen dit lijstje op aanvraag bij je patroon, zodat je direct met XXgarens aan de slag kunt.

Geniet er van!
Sylvia

Geplaatst op 2 Reacties

Hexagons: hoe klein kan het?

Mijn voorbeeld quilt voor ‘La Passion’ – een hexagon quiltproject dat via een 13-delige cursus via je e-mail te volgen is, waarbij met voorgestanste malletjes van 1/2 inch wordt gewerkt, krijgt al meer vorm. Het middenstuk is klaar (deel 1) en de 6 grotere vormen zijn er aan gezet (deel 1). Nu verder met ‘bloemetjes’, achtergrond en 2 randen voor deel 3.

Dit zijn redelijk kleine hexagons, maar echt een heerlijke maat om mee te werken. De voorgestanste malletjes zijn snel omgewerkt met stofjes, en het aan elkaar zetten gaat redelijk snel.

Maar hoe klein kun je werken? Zeer klein, maar dan wel heel speciaal.

Er was eens een man, genaamd Albert Small. Het was – anders dan zijn naam doet vermoeden – een grote man. In 1933 plaagde hij zijn vrouw en haar vriendinnen met hun quiltwerk. Ze wilden graag aan een wedstrijd meedoen om de grootste quilt te maken. Ze daagden hem uit en hij nam dat aan: hij zou een quilt maken met de meeste stukjes, nl. hexagons.

Overdag een handelaar, ‘s avonds altijd bezig met creatief bezig zijn, was dit voor Albert een eerste kennismaking met het maken van een quilt.

Na 14 maanden werk was zijn eerste quilt klaar: gemaakt van meer dan 36.000 hexagons. Hij hield de aantallen goed bij, net zoals de hoeveelheid stof die hij had gebruikt. De hexagons waren ontzettend klein.

Zijn tweede quilt was zo mogelijk nog fantastischer, weer gemaakt van hexagons, maar dan kleiner dan bij de eerst: totaal 63.460 stuks. Albert haalde er de krant mee en er verscheel zelfs een artikel in een boek van Florence Peto in 1939 ‘Historic Quilts and Coverletc’, maar nog was dit voor Albert niet genoeg.

Zijn meesterwerk werd gemaakt van 1941 t/m 1944 – een hexagonquilt met 123.200 stukjes!

Albert haalde het Guinness Book of World Records: dit record is nooit geëvenaard. Er zijn wel pogingen gedaan, maar het is tot nu toe niemand anders gelukt om dit soort superkleine hexagons aan elkaar te zetten – en allemaal met de hand.

Albert is in 1953 overleden: zijn drie quilts zijn nog steeds in het bezit van zijn kinderen en kleinkinderen. Volgens hen was hij een liefhebbende, hardwerkende man, die niet veel geleerd had, maar alles voor iedereen over had. Hij reisde veel en maakte altijd veel vrienden. Hij en zijn vrouw waren allebei gedeeltelijk doof. Terwijl zij het prettig vond om thuis te blijven, vond hij zijn doofheid geen hindernis om de wereld in te trekken en andere mensen te ontmoeten.

Albert ontving veel fanmail zijdens zijn leven. Zijn laatste quilt – die van 123.200 stukjes – werd genoemd in de column ‘Ripley’s Believe it or Not’ in 1951.

In 1973 eerde Reder’s Digest hem het het houden van het record van het maken van een quilt met de meeste stukjes. Hij is de absolute meester in het werken met van super superkleine hexagons, en als je zijn quilts eenmaal gezien hebt – al is het via deze foto’s – zul je hem nooit meer vergeten.

De 1/2 inch hexagons van La Passion zijn natuurlijk niet te vergelijken met de hele kleine hexagons van de quilts van Albert Small, maar wel zo leuk om te doen. En wij kunnen gebruik maken van de voorgestanste malletjes, Bohin Glue lijm en mooi garen, en dat allemaal tijdens gezellige en leerzame cursusdagen.

Dus: schrijf in, doe mee met dit geweldige handmatige quiltproject. Je kunt deelnemen aan deze e-mail cursus, waarbij je ook lid wordt van de Facebook groep ‘La Passion bij Sylvia Handwerken’, waar oa. bestanden in komen te staan en je al je foto’s en ervaringen met elkaar kunt delen.

Het is een hele leuke quilt om te maken: doe je ook mee?

Graag tot ziens op de cursus

Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Donkere dagen en af en toe zomer

Een échte Nederlandse zomer tot nu toe: af en toe zon, af en toe een buitje, soms een fikse bui met onweer… en al vroeg weer donker. (Dag)licht maar aan en borduren… dat kan overal gelukkig.

De hele maand augustus komen er leuke patroontjes voor XXborduurgarens, die je via de aangegeven garenpakketjes gratis via je email krijgt. Zo was 8 augustus de Dag van de Kat, en kun je dat XXgarenpakketje via de categorie ‘De dag van…’ bij onze webshop bestellen. Kleine borduurwerkjes, dus ook kleine garenpakketjes, die leuk geprijsd zijn.

Regelmatig nieuwe dieren, dus ook nieuwe pakketjes, die redelijk op dezelfde grootte gehouden zijn door de ontwerpster. Zo kun je ze eventueel bij elkaar borduren, op een Aïdabandrol bijvoorbeeld.

De dag van de Slang en de Tijger zijn in juli al geweest, de dag van de Kat dus ook al en nog veel meer komen er aan.

En natuurlijk elke week een nieuwe Smiley voor ‘100 Landen in 100 Weken’, op woensdags te vinden bij hun eigen categorie. Aanstaande woensdag nr. 21 al weer, als je alles op Jobelan borduurt via mijn grotere project, dan begin je daarbij aan een nieuwe rij – twee rijen zijn al ingevuld met kleurrijke Smiley’s.

Veel borduursters maken Smiley’s op Aïdabandrollen, onder elkaar, maar ook zien we dat er toch wel leuke Flessenschortjes geborduurd worden, en weggegeven worden als cadeau voor op een wijnfles, een azijnfles of een olijfoliefles. Altijd leuk om zo’n klein borduurwerkje te maken…

Maak je de ‘Cute Animals met Flying Geese Randen’? Dan heb je heel wat kleurrijke driehoeken en vierkantjes te maken, én natuurlijk inmiddels al 13 Cute Animals in de vakjes te zetten. Wat een heerlijk werk is dit toch.

Je kunt voor de driehoeken zelf bedenken welke van de XXborduurgarens/kleuren je gaat gebruiken, óf je kunt het schema met de kleurnummers die van de onderste helft al gemaakt is uitgaan (de bovenste helft wordt op dit moment door mij geborduurd, het duurt nog even voordat ik daar de nummers van heb, maar je kunt al met heel veel aan de slag).

En dan die geweldige XXkleurenrol van alle 447 XXborduurgarens: je kunt daar diverse opzetten voor bestellen – met al wat basisgarens erbij, om te borduren op het 30cm brede band met afgewerkte rand, of op een lange strook witte Jobelan…

Je kunt ALLE 447 XXborduurgarens aanschaffen, maar ook je collectie XXborduurgarens rustig opbouwen en alleen de kleurenvakjes borduren waarvan je de garens al hebt. Langzaamaan meer XXborduurgarens bestellen en zo alles aanvullen*

Patchwork in Kruissteek = mijn meerjarige mystery borduurproject is nog steeds gaande, en zal nog een flinke tijd gaan duren. Stap voor stap worden ‘patchwork’ kruissteekblokjes toegevoegd, in diverse kleurstellingen van speciale ‘pakketten’, van het Basispakket 1.

Nog steeds komen er borduursters bij, de lijst met deelneemsters groeit en we zijn al met heel veel enthousiastelingen bezig. Als je nog deel wilt nemen, bestel dan Basispakket 1, en wat er meer nodig is kun je in de loop van het project aanschaffen. Je krijg alle borduurpatronen en aanwijzingen tot nu toe met terugwerkende kracht via je email toegestuurd.

En ook ‘Patchwork aan de Rol’, op een linnenbandrol geborduurd, loopt al leuk – totaal krijg je hier 67 patroontjes bij, na aanschaf van het Basispakket. Elke maand 1 tot 2 patroontjes, tot de rol vol is.

Juist vanwege het feit dat het geen grote motiefjes zijn, heb je daarnaast voldoende tijd over om nog aan andere projecten te borduren: zeker als het regent (zoals tijdens het schrijven het geval is). Maar ook in de zon, in de schaduw, of waar je maar zit.

Zo leuk , al dat borduren. Zoveel moois te maken en er komt nog veel en veel meer! Geniet er van!
Sylvia