Geplaatst op Geef een reactie

Neon, hoe fel kun je werken

Ze stralen je tegemoet, de neon kleuren van de viltlapjes en het Polyneon machinegaren. ‘Niet te lang naar kijken’, zeggen sommigen… ‘Je moet een zonnebril op als je hier mee werkt’, zeggen anderen.

Maar kijk eens hoe fris alles is, hoe geweldig en vrolijk projecten hiermee kunnen worden! Zeker als je de neon tinten gebruikt op een zwarte achtergrond. Dan spat het helemaal!

En dát is wat we wel kunnen gebruiken, in deze tijd. Want al ‘versoepelt’ alles enigszins na 1 juni, het blijft uitkijken en niet spontaan iets gaan ondernemen, behalve met patchwork en appliqueren, haken en borduren, punchen en meer van dit soort heerlijke hobby’s.

Gisteren pakte ik weer een grote doos van een leverancier uit, met al deze neon producten (klik maar op de groene link om het filmpje te zien), maar ook weer aanvulling van de Jelly Rolls 25 kleuren/stroken en de witte Tissu de Marie stof (die is nu weer ruim voldoende op voorraad), zodat ook nu weer het basispakket stoffen voor Colourful Minis besteld kan worden.

TRIVIA: ‘Neon is ontdekt door William Ramsay en Morris Travers in 1898. Neon is het op een na lichtste edelgas, met het symbool Ne en het atoomnummer 10; het wordt gebruikt als medium in bepaalde typen verlichting ‘

Waarschijnlijk hebben deze heren nooit kunnen denken dat wij met deze kleuren nog eens via vilt en garens leuke handwerkprojecten zouden maken…

 • Kortom: plezier met felle kleuren. Wat kun je er allemaal mee doen?
 • Gebruik het vilt voor poppen en beesten of maak kleine cadeautjes: het rafelt niet en dat is altijd handig als je direct een vorm knipt of snijdt
 • Gebruik het voor appliqueren: knip of snijd leuke vormen en zet die met de hand of via de naaimachine met siersteken op een zwarte ondergrond – de felle kleuren komen dan nog beter uit
 • Kijk wat je er nog meer mee kunt doen… er zijn zoveel leuke projecten voor te bedenken

En kijk toch eens naar deze 8 geweldige neon kleuren machingaren: Polyneon van Madeira, 8 klossen van elk 200m in deze box.

Gebruik het voor het maken van siersteken op je machine, machine quilten of thread play.

Dus… bestel snel en ga aan de slag. Maak er een vrolijke dag van
Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Deel 3 van Colourful Minis

Het volgende deel van dit fris gekleurde quiltje met Mariner’s Compass blokken – gemaakt via paper piecing – kun je weer downloaden.

je vindt de .pdf bij ‘Colourful Minis – basisstoffen’ – kijk bij berichten en download ‘Deel 3 – in elkaar zetten ‘

Heb je nog stoffen en/of materialen nodig die je kunt gebruiken om dit project te maken? Klik dan op de volgende link(s):

Colourful Minis – Basisstoffen – pakket met Jelly Roll 25 kleuren en 1 meter witte katoenen stof 1.00×1.50m
Papers for Foundation Piecing
Add-a-Quarter linialen – combo pack 12 inch en 6 inch linialen
Bohin Glue Pen
Bohin Glue pen refills

Geplaatst op Geef een reactie

Twee nieuwe kleuren Jobelan borduurstof

Bij het zoeken naar nieuwe kleuren borduurstof kwam ik op deze twee tinten: via DEZE LINK ga je direct naar de Jobelan borduurstoffen, waar deze kleuren ook bij staan.

Zelf heb ik een aantal ‘antieke’ fruit-taferelen, die ik op een warme ondergrond wil zetten. Dan is het nog even de keuze op welke van deze twee kleuren ik zal gaan borduren… of zal ik afwisselen?

En wat te denken van het borduren van de Mono telpatronen van Long Dog Samplers?

Tja er is altijd zoveel moois…

Koffiebruin: een beetje rozebruin, maar niet al te donker – goed op te borduren
Linnenkleur – voor antiek look bij je borduurwerken.

LET OP: kleuren in werkelijkheid kunnen altijd iets afwijken t.o.v. de afbeelding op je beeldscherm

Geplaatst op Geef een reactie

De tweede aanwijzingen Colourful Minis

En dan is het snijden van de stoffen voor de eerste Mariner’s Compass blokken aan de beurt: via het stoffenpakket ‘Colourful Minis – basispakket stoffen’ kun je de .pdf’s downloaden.

Via ‘Snijschema.pdf’ krijg je te zien hoe je zo voordelig mogelijk stoffen uit de stroken en de witte Tissu de Marie stof kunt snijden.

Hoe leuk is het als je al die kleurtjes ziet…

De beschrijving zelf = Deel 2 het snijden.pdf, laat je alles in details zien, met foto’s en stap voor stap aanwijzingen, voor 5 blokken. Zo kun je stapeltjes maken, leg je ze weg in gripzakjes totdat ze gebruikt gaan worden.

Organisatie is belangrijk bij een quiltproject: door alles stap voor stap af te werken en op te bergen tot gebruik, houd je overzicht.

Kleurrijke stukjes stof liggen klaar voor de volgende keer, als we met de paper piecing Units gaan werken.

Veel snijplezier en tot dan!
Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Voorverkoop Love Letters – 5 weken Mystery quilt project Kimberbell

Doe je mee?

Kimberbell’s Love Notes Mystery Quilt – dit is de naaimachine versie – komt in de zomer 2020 (augustus) 5 weken lang als mystery project, waarbij je haar leuke en frisse ontwerp met embellishments kunt maken. Via de originele kit met stoffen (collectors item box), waar alle stoffen die nodig zijn voor top, randen en afwerkrand in zitten, de accessories kit = 26 embellishments om de quilt blokken compleet te maken, zoals bloemen, randjes, leer, glittermateriaal en knijpers – allemaal pre-cut – én de 5 enveloppen met de aanwijzingen om het quiltje te maken ben je 5 heerlijke weken met alle andere quilt(st)ers wereldwijd rondom hetzelfde tijdstip – dus met elkaar – een vrolijke quilt aan het maken. Dat geeft in deze moeilijke tijd een positief gevoel.

Gedurende de vijf weken vanaf begin augustus 2020 ontvang je 5 keer een deel via de post:

 • week 1 = de kit met alle stoffen, de embellishments kit en de eerste envelop met aanwijzingen
 • week 2 = deel 2
 • week 3 = deel 3
 • week 4 = deel 4
 • week 5 = laatste deel 5 waarbij onthuld wordt

Omdat je het pakket in één keer aanschaft, heb je geen lastige afreken procedures, maar ben je verzekerd van een complete beleving: Kim Chistopherson van Kimberbell zal gedurende deze weken veel voor-publicaties laten zien.

Nee, niet onthullen hoe alles er uit komt te zien, maar promoties en sneak peeks. En ik ga de quilt ook maken: maar dan de Machine Embroidery versie (oftewel via de borduurmachine, en uiteindelijk ook de naaimachine) – en zelfs ik weet niet hoe alles er uit komt te zien, want ik krijg het pakket tegelijk met dat van jullie.

Er zijn overigens twee soorten pakketten te bestellen:
1) de naaimachine versie
2) de borduur- en naaimachine versie, met een CD met machine borduurmotieven

Niet alleen voor quiltsters met een naaimachine, maar eventueel ook via machinaal borduren alles maken!

Hoe gaat het verder in zijn werk?

 • Je bestelt dit pakket in de voorverkoop.
 • Je rekent alles af door zelf over te schrijven, of via je betaling via PayPal te doen. Na acceptatie van je betaling ben je dan verzekerd van levering (we hebben informatie van de leverancier dat ze flink hebben ingekocht, maar niet eindeloos, dus als je erbij wilt zijn, doe het VOOR eind mei 2020…. ). Eventueel kan het erna ook nog, als de leverancier voldoende voorraad over heeft (geen garantie).
 • Je wacht (geduldig) tot het pakket komt – dat kan eind juli of begin augustus zijn, op tijd om met alle quiltsters mee te doen. Ondertussen laten we weten – zodra Kimberbell dat publiceert – wat er allemaal over te vertellen is, voorproefjes ed, of wetenswaardigheden.
 • Zodra het mystery project van start gaat – we hopen gelijk met de USA de 1e week van augustus, maar houd rekening met een kleine vertraging i.v.m. levering overzee – krijg je het eerste pakket thuisgestuurd.
 • Vanaf die week laat ik via mijn Blog/Nieuws op deze webshop zien waar ik mee bezig ben, gelijk met jou opgaand, zodat we – ook weer samen – aan de slag kunnen gaan. Je kunt vragen stellen via die Blog/Nieuws via ‘reactie’, zodat je persoonlijk begeleid kunt worden.
 • Elke volgende week – nog 4 x – krijg je een envelop via de brievenbus met de volgende aanwijzingen.
 • Uiteindelijk hebben we met elkaar een fris en leuk quiltje gemaakt, met bijzondere stofjes en vrolijke accessoires.
 • PS: je hóeft niet bij te blijven – je kunt ook alles eerst verzamelen en op je eigen tempo werken, maar hoe leuk is het om met duizenden quiltsters tegelijk, wereldwijd aan de slag te gaan? Spannend!

O ja, wat ik wel kan onthullen is dat het quiltje ca. 1.00×1.00m groot wordt: handzaam en voor iedereen te doen. De beschrijving zal Engelstalig zijn, er wordt in inches gewerkt, maar via mijn uitleg op mijn Blog/Nieuws via deze webshop is het goed te doen: ik begeleid je zoveel mogelijk.

Een geweldig project, dat wordt een vrolijke zomer! Ik heb er écht zin in. Hopelijk jij ook: bestel dan snel in de voorverkoop om straks met elkaar bezig te zijn!

Sylvia

Geplaatst op 2 Reacties

De eerste aanwijzingen voor Colourful Minis

Doe je ook mee met het maken van mijn quilt project ‘Colourful Minis’? Dan kun je daar nu een basispakket stoffen voor bestellen: we gaan werken met de 25 kleuren van de Tissu de Marie Jelly Roll en met 1.00 x 1.50 m Tissu de Marie witte stof. Beiden zitten in het genoemde basispakket.

Het wordt een paper piecing project, waarbij het handig is om op speciaal paper piecing papier voor de printer te werken: dat is dunner, bevat geen hout en scheurt makkelijk weg na het opnaaien. Je kunt het HIER bestellen, zodat je alles direct kunt printen via de eerste .pdf’s, die je kunt downloaden bij mijn Blog/Nieuws hier bij de webshop. Ze staan overigens ook bij het genoemde basispakket bij ‘Eigenschappen’.

Het quiltje dat je kunt gaan maken is een 9-blokken quilt, ca. 72 x 72 cm, waarbij de frisse kleuren van de Jelly Roll en de witte stof tot een vrolijk geheel verwerkt worden.

Stap voor stap wordt alles in delen via .pdf’s / aanwijzingen doorgegeven. Als eerste is de .pdf ‘Colourful Minis – DEEL 1 – de voorbereidingen’ beschikbaar – plus de volgende pdf’s:

 • Colourful Minis-Quilt.pdf 
 • Colourful Minis-A.pdf 
 • Colourful Minis-B.pdf 
 • Colourful Minis-C_D_E.pdf 

 

Lees de aanwijzingen voor de voorbereidingen goed door: Deel 2 = het snijden van de stoffen komt een volgende keer. Kijk dus regelmatig op deze Blog of bij het Basispakket Colourful Minis

Veel plezier er mee!
Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Prachtig weer

Het blijft een plaatje, de Wisteria’s. Elke dag even in de steeg kijken hoe ver alles nu bloeit… Niet alleen wat bovenop de pergola hangt, maar ook wat we onder op het hek hebben geleid.

De blaadjes zijn er ook al volop, straks wordt het weer uitlopers snoeien: maandenlang bijhouden, anders kan niemand van de andere bewoners meer door de steeg… maar dat hebben we er graag voor over. Zoveel moois als dit je schenkt…

 


Mijn Lente Haakproject 2020 – waarvan je HIER de basiskleuren kunt bestellen –  is klaar: lekker vrolijk, mede door de afwerking met witte Colour Crafter.

De aanwijzingen kun je bij dit garenpakket vinden, onderaan bij ‘beschrijving’, daar verwijs ik naar de diverse Blogberichten waar stap voor stap het haken van dit frisse kleed uitgelegd wordt. Het is makkelijk om te maken: je ziet daar schema’s voor het gebruik van de kleuren uit het genoemde basispakket, waar je – als je dat wilt – nog apart de witte Colour Crafter bollen aan toe kunt voegen. Net wat je wilt: maak er zelf een leuk en kleurrijk werkstuk van. 


Veel plezier weer met alles
Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

Kruissteekjes zetten, een dagelijkse bezigheid

Steek voor steek groeit het project: Fill it Up, mijn randjes en motieven in rood, wit, grijs en zwart. Blokje na blokje, randje na randje wordt ‘gevuld’, willekeurig geplaatst waardoor er soms kleine lege vlakken ontstaan. Die worden later wel opgevuld, met stukjes uit de reeds geplaatste motieven.

De patronen worden als .pdf via mijn facebook groep ‘Sylvia Borduren’ – bij Bestanden – doorgegeven: gratis voor leden van deze groep. Velen zijn al bezig, zoals je daar af en toe via geplaatste foto’s kunt zien.


Verder lezen Kruissteekjes zetten, een dagelijkse bezigheid

Geplaatst op Geef een reactie

Naar buiten als het kan,

even een boodschap doen naar het dorp verderop, op de fiets (auto hebben we niet). Wat is het mooi overal: vooral het fluitekruid langs de paden. Vroeger haalden ze dat weg, nu laten ze het gelukkig lang staan.

Vroeger maakten we fluitjes van de holle stengel van deze planten: niet nadenken dat ze giftig zouden zijn, gewoon doen. En niemand werd er ziek van…

Prachtig gezicht zo, met de knotwilgen erbij.

Hoewel veel bollen al gekopt zijn, zijn ze hier en daar nog velden met kleurrijke bloemen. Er wordt druk geïnspecteerd, rotte tulpen/bollen eruit, om de rest niet aan te tasten. Ze lopen op gepaste afstand in rijen naast elkaar, van de ene kant van het bollenveld naar het andere – ook een manier om je dagelijkse portie beweging te krijgen…

Eindeloze rijen gele tulpen, met gelukkig nog volwassen bomen langs deze weg. Tussen deze weg en het fietspad is water, en weer volop fluitekruid. Een knotwilg staat midden in beeld – niet eenzaam hoor, want z’n soortgenoten staan langs deze hele, kilometer lange weg.

Vogels fluiten, kikkers kwaken… de natuur op z’n mooist

In mei* start ik met een quiltproject(je) ‘Colourful Minis‘, paper piecing en traditioneel patchwork met kleine Mariner’s Compass blokken.
Het patroon en de aanwijzingen worden gratis deze blog doorgegeven.

Wat je daarvoor nodig hebt, kun je via deze webshop bestellen als je met deze materialen mee wilt doen, zolang de voorraad strekt:
Tissu de Marie – Jelly Roll 25 felle kleuren gewolkte stof
Tissu de Marie – effen wit extra breed – 1.00×1.50m
Papers for Foundation Piecing – speciaal printerpapier om de paper piecing Units op te printen
Bohin Glue Pen – stoffenlijm waar je mee werkt, i.p.v. spelden**

*Exacte datum wordt nog bekend gemaakt via mijn FaceBook pagina.
**Refills voor deze Glue pen zijn ook via deze webshop te bestellen.

Alvast veel voorpret!

Sylvia

Geplaatst op Geef een reactie

ANZAK en Pavane – nieuwe kruissteekpatronen van Long Dog Samplers

Dit kruissteekpatroon = ANZAK – wordt als MONO kruissteekpatroon wordt met zwart (XX)borduurgaren gemaakt op een lichte borduurstof, Natuurlijk kun je het met allerlei andere kleuren maken: dat geeft een persoonlijk effect.

Dit patroon is ontworpen om alles van Australië en Nieuw-Zeeland te maken heeft. De titel is een acroniem voor Australians & New Zealanders Adore Krosstitch.

Dit kruissteekpatroon = Pavane for these Times – wordt als MONO kruissteekpatroon wordt met blauw (XX)borduurgaren gemaakt op een lichte borduurstof, Natuurlijk kun je het met allerlei andere kleuren maken: dat geeft een persoonlijk effect.

Dit patroon is ontworpen nav. de oud Engelse dans (16e eeuw).