Biografie

Als kind was ik altijd gefascineerd door kleuren en de natuur. Ik tekende wanneer ik maar kon, en probeerde een manier te vinden om deze tekeningen om te zetten in kunst. Ik ontdekte stoffen, en werd verliefd op de textuur, de prints, en de eindeloze mogelijkheden om ze te gebruiken voor verschillende projecten.

Ik begon op heel jonge leeftijd met mjn bedrijf, werkte in opdracht voor winkels en consumenten, leerde elke techniek die ik kon bedenken met breien, haken, borduren, kleding en poppen maken. Ik ontdekte het quilten en werd opnieuw verliefd!

In 1990 opende ik mijn handwerkwinkel, die meer dan 21 jaar gedraaid heeft. Ik ontwierp mijn eigen quilts, gaf les en merkte dat er vraag was naar een ‘andere’ manier van werken. Toen de Judy Niemeyer patronen in Nederland te bestellen waren, begon ik deze quilts te maken. Mijn klanten waren enthousiast.

Na het sluiten (wegens ziekte) van mijn winkel – eind 2011 – ging ik niet met pensioen – daar was ik nog te jong voor, maar ontwierp quilts voor mijn eigen patronenlijn, maakte landschapsquilts voor klanten en ontwierp wedstrijdquilts voor het OEQC, waar ik prijzen mee won.

Toen Ada Honders van Patchwork Promotions mij uitnodigde om met haar naar Montana, US te gaan om lessen te volgen bij Judy Niemeyer, om daarmee een Europees netwerk op te zetten, hoefde ik me geen moment te bedenken: JA dat doe ik! Dit was iets wat ik altijd graag had willen doen. We gingen een aantal keren naar Montana, maakten enorm veel quilts en behaalden ons certificaat voor CI (Cerfitied Instructor).

Vanaf januari 2016 heb ik mijn bedrijf Sylvia's Art Quilts Studio officiëel gemaakt: KvK 64910814. Met mijn webwinkel www.sylviasartquilts.nl en de workshops die ik op het adres Mient 10, 1655KR Sijbekarspel maar ook overal in Nederland geef krijgen quiltsters de mogelijkheid om de patronen van Judy Niemeyer aan te schaffen, maar ook stoffenpakketten, kits, tools en meer. Het loont de moeite om veel op deze website te kijken, ook vanwege het programma voor workshops, OPEN HUIS middagen, demodagen etc.

 Naast het geven van workshops en het maken van quilts van Judy Niemeyer blijf ik natuurlijk ook zelf ontwerpen: wedstrijdquilts voor het OEQC, maar ook quilts in opdracht. Daarnaast werk ik voor de BERNINA Blog en schrijf ik een paar keer per maand een bericht op deze website waarbij ik de ontwikkeling van quilts laat zien, technieken op de BERNINA 770QE, zowel via quilten als borduren en naaien.

Quilten is voor mij een full time bedrijf, een vak waar ik me met hart en ziel mee bezig houd.

 

Gewonnen prijzen met quilts:

Oktober 2013: Catching Beauty. 2 Prijzen gewonnen, oa. 2e prijs gevorderden

Oktober 2014: The Tempest. 4 Prijzen gewonnen, 3e Prijs gevorderden, Judge's Choice, Award of Amann-Mettler, 3e Publieksprijs